Skydance об'єднається з Paramount у нову компанію

Ринки 08.07.2024    12:07

Американські медіахолдинги Skydance Media і Paramount Global домовилися про злиття, йдеться у прес-релізі Paramount.
Угода відбудеться у два етапи.
На першому етапі інвестфонд RedBird Capital Partners і сім'я Еллісонів, куди входять глава і засновник Skydance Девід Еллісон і його батько, засновник Oracle Corp. Ларрі Еллісон, виплатять $2,4 млрд у вигляді грошових коштів за National Amusements, материнську компанію Paramount.
На другому етапі вони віддадуть ще $4,5 млрд за голосуючі (класу "A") і неголосні (класу "B") акції Paramount, а також нададуть їй $1,5 млрд у вигляді первинного капіталу.
У результаті злиття буде сформована компанія New Paramount з оцінкою вартості підприємства (EV) на рівні $28 млрд.
Власники акцій Paramount із правом голосу в рамках другого етапу отримають на вибір за кожен папір $23 у вигляді грошових коштів або 1,5333 акції New Paramount класу "B", а тих, що не голосують, - $15 у вигляді грошових коштів або одну акцію New Paramount класу "B".
Інвестори Skydance загалом стануть власниками 317 млн акцій New Paramount класу "B". Оцінка Skydance становитиме $4,75 млрд, виходячи з вартості неголосуючих акцій Paramount на рівні $15.
На біржі торгуються переважно неголосні акції Paramount.
Закриття угоди зі злиття очікується в першій половині наступного року. Після цього сім'я Еллісонів і RedBird володітимуть 100% акцій New Paramount класу "A" і 69% акцій класу "B".
Головним виконавчим директором і головою ради директорів New Paramount стане Девід Еллісон, президентом - голова ради директорів RedBird Sports & Media та екс-глава NBCUniversal Джефф Шелл.
Нове керівництво планує "зміцнити і оживити" бренди Paramount і CBS, зокрема у сфері традиційного мовлення.
Договір про злиття вже схвалений радою директорів Paramount і включає право компанії протягом 45 днів запитувати і розглядати альтернативні пропозиції.
Paramount належать кінофраншизи "Найкращий стрілець" (Top Gun) і "Губка Боб Квадратні Штани", а також телеканали під брендом CBS (включно зі спортивними та новинними), Comedy Central, MTV і Nickelodeon, стрімінгові сервіси, телеканали у Великій Британії, Австралії, Індії та Аргентині.
Skydance - одна з провідних незалежних студій Голлівуду. На її рахунку такі блокбастери, як "Місія: нездійсненна. Смертельна розплата, частина 1" і "Топ Ган: Меверік".

Теги:   Paramount Skydance Переглядів:   107

Читайте також:

05.10

Швейцарська компанія допоможе з розмінуванням Київської області

05.10

Галина Герега вже контролює понад 50% голосів у польській Intersport

05.10

З початку 2024 року в Україну в'їхало близько 5 тисяч громадян Індії