BYD побудує підприємство в Туреччині за $1 млрд

Машинобудування Транспорт Авто 09.07.2024    16:19

Китайська BYD Co. побудує підприємство з випуску електромобілів у Туреччині, що, як очікується, поліпшить позиції компанії на європейському ринку.
Угода, укладена з турецькою владою, передбачає інвестиції BYD у розмірі $1 млрд у будівництво заводу, який зможе виробляти близько 150 тис. електричних і гібридних автомобілів на рік, а також у створення центру досліджень і розробок, йдеться в повідомленні уряду Туреччини.
Відкриття підприємства в країні допоможе BYD підвищити "ефективність логістики", наголошується в повідомленні.
Запуск підприємства заплановано на кінець 2026 року, пише газета Financial Times. Як очікується, проєкт дасть змогу створити близько 5 тис. робочих місць у Туреччині.
BYD прагне охопити європейський ринок, тоді як Брюссель намагається обмежити поставки китайських автомобілів до Євросоюзу. Раніше цього місяця Єврокомісія ввела додаткові мита на ввезення в ЄС китайських електромобілів. Для BYD Co. це мито становить 17,4% на додаток до 10%-вого мита, що вже діяло раніше.
Туреччина має митну угоду з ЄС, і вироблені в країні машини можуть експортуватися в Європу без додаткових мит, зазначає FT.
 

Теги:   Китай BYD Туреччина Переглядів:   189

Читайте також:

06.09

BMW і Toyota будуть разом розробляти електромобілі на водневих паливних елементах

05.09

Volvo знизила фінансові прогнози на 2026 рік через складні ринкові умови

30.08

"ArcelorMittal Кривий Ріг" зекономив понад 200 млн грн завдяки модернізації освітлення