Фондові індекси АТР підвищуються, Nikkei 225 оновив рекорд

09.07.2024    10:25

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону підвищуються у вівторок, японський індикатор оновив рекорд.

Ринок чекає заяв голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла, який у вівторок представить піврічну доповідь про грошово-кредитну політику в банківському комітеті Сенату Конгресу США.

Увагу трейдерів також спрямовано на дані про динаміку споживчих цін у Китаї за червень і зовнішньоторговельну статистику КНР, які будуть опубліковані пізніше цього тижня.

Японський Nikkei 225 підскочив на 2,3% під час торгів слідом за котируваннями акцій технологічних компаній. Капіталізація SoftBank Group збільшилася на 4,7%, Advantest - на 4,1%, Keyence - на 3,6%, Tokyo Electron - на 4,6%, Screen Holdings - на 3%, Hitachi - на 5,5%.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite додає 0,9%. Помітне підвищення демонструють акції Zhongji Innolight (+4,2%), Foxconn Industrial (+5,9%), BYD Co. (+1,8%). Водночас дешевшають папери SAIC Motor (-0,5%), Sany Heavy Industry (-2,4%).

Ралі на китайському ринку акцій, яке відзначалося на початку цього року, втратило імпульс на тлі нерівномірного економічного зростання і посилення геополітичних ризиків у зв'язку з виборами в Європі та США.

Наступного тижня (15-18 липня) відбудеться третій пленум ЦК Компартії КНР, на якому, можливо, буде ухвалено рішення про важливі реформи. Трейдери, однак, не чекають, що ці рішення призведуть до швидкого підйому китайського ринку акцій, пише агентство Bloomberg.

Гонконгський індекс Hang Seng додає 0,2% під час торгів у вівторок. Дешевшають акції Meituan (-1,8%), Xiaomi Co. (-0,5%), CNOOC (-0,2%). Водночас дорожчають папери Lenovo Group (+3,3%), Alibaba Group Holding (+1%), Tencent (Holdings (+0,1%).

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI піднявся на 0,2%. Папери LG Energy Solution подорожчали на 1,8%, Samsung SDI - на 0,5%, SK Innovation - на 0,8%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 виріс на 0,8% під час торгів.

Впевнений підйом демонструють акції ANZ Group (+1,7%), Telstra Group (+2,3%), Rio Tinto (+0,8), Pilbara Minerals (+1,5%).

Теги:   NIKKEI 225 АТР фондові індекси Переглядів:   141