Космічний корабель Cygnus 12 липня покине МКС - NASA

Транспорт 09.07.2024    13:52

Американський вантажний космічний корабель Cygnus корпорації Northrop Grumman у п'ятницю розстикується з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).
Операція з відстикування "вантажівки" від американського сегмента станції - модуля Unity намічена на 07:00 за часом Східного узбережжя США (о 14:00 за Києвом). За допомогою 17-метрової дистанційної руки-маніпулятора Canadarm-2 корабель буде відведено від станції на безпечну відстань і випущено в автономний політ. Cygnus, який перебував у складі МКС близько 5,5 місяця, забере із собою зі станції сміття і відходи. Після сходження з орбіти 13 липня він згорить у щільних шарах атмосфери.
Виведена на орбіту наприкінці січня за допомогою ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX "вантажівка" Cygnus доправила на МКС понад 3,7 тонни вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.
Місія була здійснена в рамках комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить автоматичний вантажний космічний корабель, і компанією SpaceX.
Це був уже 20-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman на МКС. Один із них (у 2014 році) був невдалим, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

Теги:   МКС Cygnus космічний корабель Переглядів:   152

Читайте також:

19.09

Продаж автомобілів у ЄС впав на 18,3%

19.09

Машиністи Великої Британії погодилися на підвищення зарплати на 15%

19.09

ОККО займає 19% ринку продажу пального в Україні