Свинина в торговельних мережах подешевшала на 1% - АСУ

Харчова 10.07.2024    17:03

В Україні в червні свинина подешевшала на 1% порівняно з травнем, повідомила асоціація "Свинарі України" (АСУ) за результатами моніторингу цін у роздрібних мережах.

"Травневе підвищення цін на свинину не закріпилося в червні, тому середні ціни на охолоджені м'ясні напівфабрикати зі свинини були в середньому на 1% дешевшими, ніж місяцем раніше. Протягом червня охолоджене м'ясо свиней було більш доступним для українців, ніж наприкінці весни. Так, середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини в перший місяць літа була на 0,9%, або 1,8 грн/кг, нижчою, ніж у травні, і становила 191,9 грн/кг", - зазначили аналітики.

Водночас вони звернули увагу, що цінники не всіх напівфабрикатів відреагували однаково на ринкові тенденції. Зокрема, лопатка і тазостегнова частина знизилися в ціні найсильніше - на 2,3% і 2,8% відповідно. Зміна цін більш преміальних вирізки та корейки була практично непомітною, адже середня ціна за місяць скоригувалася на 0,3%, або в межах 1 грн/кг. Натомість найбільш затребувана в пікніковий сезон частина - ошийок, навпаки, подорожчала за підсумками червня на 1,6%.

"Крім зниження закупівельних цін на свинину (-10% проти середньої позначки в травні), вплив на ціни на прилавку чинять і низка інших чинників, зокрема додаткові витрати, пов'язані з адаптацією торговельних точок до відключення електропостачання. Так, за відгуками постачальників у сфері роздрібної торгівлі, не всі з них змогли адаптуватися до форс-мажорних обставин роботи. Утім, уже наприкінці місяця більшість гравців ринку звикла до нових реалій і організувала свою роботу", - пояснили в АСУ.

Зниження цін на свинину синхронізувалося з аналогічною динамікою цін на курятину (-0,8% проти середньої ціни в травні), тоді як яловичина подорожчала на 5%, констатували в галузевій асоціації.

Теги:   свинина АСУ Переглядів:   151

Читайте також:

07.09

Болгарія зацікавлена в імпорті українського соняшнику, зернових і сухого молока

06.09

Світові ціни на продовольство знизилися на 1,1% у річному вираженні

06.09

"Овостар" скоротив чистий прибуток на 35,4%