Volkswagen погіршив прогноз рентабельності через закриття заводу Audi

Транспорт Авто 10.07.2024    19:22

Німецький автоконцерн Volkswagen (VW) знизив прогноз рентабельності операцій на 2024 рік у зв'язку з можливим закриттям підприємства Audi в Брюсселі, а також низкою інших незапланованих витрат.

Загалом витрати становитимуть до EUR2,6 млрд.

Як зазначено в прес-релізі VW, керівництво Audi (входить до концерну VW) ініціювало консультації, щоб знайти варіанти реструктуризації підприємства в Брюсселі. Таке рішення було ухвалено у зв'язку зі зміною ситуації з попитом на автомобілі, що випускаються на цьому майданчику, на певних ринках. За підсумками консультацій може бути ухвалено рішення про закриття підприємства.

"Витрати, пов'язані із закриттям заводу в Брюсселі, а також інші витрати, матимуть істотний негативний вплив на операційний результат VW у поточному році", - наголошується в прес-релізі.

Серед інших незапланованих витрат - втрати фінпідрозділу VW у зв'язку з деконсолідацією Volkswagen Bank Rus, а також витрати, пов'язані з планованим закриттям газотурбінного бізнесу MAN Energy Solutions. Крім того, як було оголошено у квітні, VW зарезервував EUR900 млн у рамках програми скорочення адміністративного персоналу.

Керівництво автоконцерну вважає, що не зможе повністю компенсувати ці витрати в поточному році, у зв'язку з чим, знижує прогноз операційної рентабельності продажів на 2024 рік до 6,5-7% з очікуваних раніше 7-7,5%.

Прогнози для інших показників залишаються незмінними.

VW опублікує фінансовий звіт за перше півріччя 1 серпня.

Акції VW втрачають у ціні 1,5% під час торгів у середу. З початку поточного року їхня вартість знизилася на 6,5%.

Теги:   Volkswagen завод Audi рентабельность Переглядів:   178

Читайте також:

07.09

"Астарта" отримала від USAID 40 вагонів-зерновозів

06.09

УЗА виступає проти чергового підвищення тарифів на перевезення зерна залізницею

06.09

Німеччина передасть Україні 12 САУ PzH 2000 - Міністр оборони