PwC починає звільнення співробітників у Китаї після втрати клієнтів - ЗМІ

Ринки 11.07.2024    07:08

PricewaterhouseCoopers LLP скорочує персонал у китайських підрозділах після того, як відтік корпоративних клієнтів погіршив перспективи бухгалтерської фірми в країні, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

За їхніми даними, звільняються щонайменше 100 осіб із різних команд офісів PwC China в Пекіні, Шанхаї та інших містах. За словами одного з джерел, в одній команді було скорочено понад половину співробітників.

За повідомленнями інших джерел, партнери великих міжнародних і китайських аудиторських фірм отримали десятки запитів про прийом на роботу від своїх колег з PwC.

"У світлі змін довкілля ми вносимо деякі корективи, щоб краще оптимізувати нашу організаційну структуру для відповідності ринковому попиту, - заявив представник PwC у відповідь на запит агентства. - Ці коригування - важке рішення".

Компанія не надала інформацію про кількість скорочених співробітників.

Понад 30 публічних компаній, що базуються в материковому Китаї, зокрема державні гіганти PetroChina Co., China Life Insurance Co. і Bank of China, відмовилися від послуг PwC як свого аудитора цього року. Більшість змін відбулася після того, як фірма опинилася під пильною увагою за її роль у ймовірному шахрайстві з бухгалтерською звітністю забудовника China Evergrande Group.

PwC опинилася в полі зору китайської влади після початку розслідування фінансових махінацій в Evergrande. Раніше цього року Пекін оштрафував забудовника на 4,18 млрд юанів ($575 млн), виявивши, що його основний підрозділ - Hengda Real Estate - завищив виручку на 564 млрд юанів у 2019-2020 рр.

PricewaterhouseCoopers Zhong Tian, зареєстрований у Шанхаї підрозділ PwC, був аудитором Hengda в цей період. Компанія була аудитором Evergrande понад 10 років. Сторони розлучилися в січні 2023 року, що забудовник пояснив розбіжностями в питаннях аудиту.

У PricewaterhouseCoopers Zhong Tian наприкінці минулого року був 291 партнер і понад 1,7 тис. бухгалтерів. За офіційними даними, 2022 року ця фірма стала лідером за доходами серед аудиторських фірм у материковому Китаї і повідомила про виручку в 7,9 млрд юанів. Вона проводила аудит близько 400 китайських фірм, зареєстрованих у Шанхаї, Шеньчжені, Гонконгу та Нью-Йорку.

Теги:   Китай PwC співробітник звільнення Переглядів:   192

Читайте також:

07.09

«Метінвест» у I півріччі наростив виручку на 22% до $4,319 млрд

07.09

Міжнародні резерви України в серпні зросли на $5 млрд і становлять $42 млрд

07.09

Smith&Wesson знизив виручку на 23%