Швеція приєдналась до коаліції країн з постачанням БПЛА для України

Ринки 11.07.2024    20:43

Швеція увійшла до складу коаліції країн, які спільно закуповують безпілотники для України, йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті шведського уряду.

"Разом з іншими країнами ми будемо підтримувати Україну в питаннях закупівель БПЛА і підготовки операторів дронів", - заявив глава Міноборони Швеції Пол Йонсон.

Напередодні Йонсон підписав відповідну угоду у Вашингтоні.

Крім Швеції, до коаліції входять Австралія, Канада, Данія, Естонія, Німеччина, Литва, Нідерланди та Польща. Очолюють коаліцію Велика Британія й Латвія.

Наприкінці травня прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон і президент України Володимир Зеленський підписали двосторонню угоду про співпрацю в безпековій сфері, згідно з якою Стокгольм виділить Києву військову допомогу приблизно на EUR6,5 млрд у 2024-2026 рр.

В угоді наголошувалося, що загальна сума шведської допомоги Україні в період із 2022 до 2026 рр. становитиме щонайменше 105 млрд шведських крон (понад EUR9 млрд).

Крім того, Швеція зобов'язалася передати Україні розвідувальні літаки ASC 890 і продовжити зусилля щодо забезпечення можливої передачі Україні багатоцільових винищувачів JAS 39 Gripen.

Стокгольм також продовжить передачу Києву шведських бойових машин піхоти CV90 і 155-мм багатоцільових самохідних артилерійських установок Archer і розробить для цього систему поставок.

Теги:   БПЛА Швеція Переглядів:   192

Читайте також:

20.09

УЗА назвала десятку найбільших покупців української пшениці в серпні

20.09

АМКУ дозволив "ДК Київ Аулет" купити ТОВ "Трейд Солюшинз"

20.09

Новим главою Lloyd's of London стане Чарльз Роксбург