"Дніпровський тепличний комбінат" планує придбати "Божедарівський елеватор"

Агро 12.07.2024    11:03

ТОВ "Дніпровський тепличний комбінат" ("ДТК", Київ) зі складу Ristone Holdings Вадима Нестеренка планує придбати АТ "Божедарівський елеватор" (смт Божедарівка, Криничанський р-н, Дніпропетровська обл.) зі складу "Дніпро Агро Груп" Євгена та Василя Астіонів і Михайла Кошляка.

Як ідеться в повідомленні Антимонопольного комітету в четвер, він надав дозвіл "ДТК" на купівлю понад 50% у "Божедарівському елеваторі".

Ristone Holdings - один із великих вертикально-інтегрованих і багатопрофільних агропромислових холдингів південного сходу України, серед напрямів його діяльності - рослинництво, тваринництво та овочівництво, включно з вирощуванням печериць, а також виробництво рослинної олії, пелет, компосту. У складі холдингу на його сайті зазначено ТОВ "Орільський об'єднаний елеватор", що має чотири елеватори.

За даними на сайті Ristone Holdings, потужності "ДТК" розташовані в Дніпропетровській області. З 2002 року підприємство займається виробництвом тепличних огірків, виробляє їх близько 150 тонн на рік і реалізує переважно через мережу "АТБ".

Згідно з даними в системі Youcontrol, "ДТК" займається вирощуванням овочів і баштанних культур, коренеплодів. Компанія 2023 року наростила виручку на 9,6% - до 21,38 млн грн, скоротивши чистий збиток на 16,5% - до 10,85 млн грн.

"Божедарівський елеватор" з Dnipro Agro Group має потужність одноразового зберігання близько 40 тис. тонн. Інформація про його фінансові показники після 2020 року відсутня в системі розкриття НКЦПФР. Зазначається лише, що в червні Василь Астіон залишив посаду голови наглядової ради, а в липні його місце зайняв Дмитро Васильєв.

У "Дніпро Агро Груп", згідно з інформацією на її сайті, входять також ще два підприємства зі зберігання агропродукції: ТОВ "Синельникове-Агро" і ТОВ "Фісаковський елеватор".

Теги:   Дніпровський тепличний комбінат Божедарівський елеватор Переглядів:   112

Читайте також:

18.09

Україна під урожай-2025 засіяла 1,05 млн га озимими сільгоспкультурами

16.09

«Західний Буг» побудує переробний комплекс із переробки на борошно пшениці м'яких і жорстких сортів

16.09

У держбюджеті України на 2025 рік передбачено понад 5 млрд грн на аграрну галузь