Шведський Ericsson зафіксувала чистий збиток через списання активів Vonage

Телеком 12.07.2024    16:01

Шведський виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson AB зафіксував чистий збиток у другому кварталі 2024 року через списання активів американського постачальника хмарних послуг Vonage, купленого компанією 2022 року.

Як ідеться у пресрелізі Ericsson, чистий збиток у минулому кварталі становив 11 млрд шведських крон ($1,04 млрд) порівняно зі збитком у 597 млн крон за аналогічний період попереднього року.

Раніше компанія попередила, що спише вартість нематеріальних активів Vonage на 11,4 млрд крон у зв'язку з уповільненням темпів зростання ринку для цього бізнесу.

Опитані FactSet аналітики в середньому очікували, що Ericsson зафіксує чистий прибуток у 1,2 млрд крон у другому кварталі.

Виручка компанії у квітні-червні зменшилася на 7%, до 59,85 млрд крон, перевищивши консенсус-прогноз ринку на рівні 58,58 млрд крон.

Виручка в ключовому для компанії сегменті обладнання для мобільних мереж знизилася на 11%. Продаж цього підрозділу в Північній Америці зріс на 20%, оскільки низка великих клієнтів збільшили інвестиції в мережеве обладнання. На інших ринках продаж знизився, зокрема в регіоні, який об'єднує Південно-Східну Азію, Океанію та Індію, вони впали на 55%, головним чином через спад інвестицій в Індії.

Виручка підрозділу хмарного ПЗ і послуг у минулому кварталі практично не змінилася порівняно з тим самим періодом попереднього року.

Компанія, як і раніше, очікує, що ринкова ситуація залишиться складною, оскільки інвестиції в Індії, ймовірно, продовжать скорочуватися після рекордного зростання минулого року.

Акції Ericsson додають у ціні 8% на торгах у п'ятницю. Від початку поточного року їхня вартість зросла на 16,2%.

Теги:   Ericsson збиток Vonage Переглядів:   198

Читайте також:

06.09

Дуров: Telegram покине країну, якщо не влаштовує владу

04.09

Виручка Ciena скоротилася на 12%

04.09

Nokia уклала п'ятирічний контракт із AT&T