Alphabet веде переговори про купівлю стартапу Wiz за $23 млрд

Стартапи 15.07.2024    16:19

Alphabet Inc. веде переговори про купівлю стартапу Wiz, що працює у сфері кібербезпеки, за $23 млрд, пише газета The Wall Street Journal із посиланням на інформовані джерела.

Угода, якщо вона відбудеться, стане найбільшим придбанням Alphabet.

Переговори перебувають на просунутій стадії, і сторони можуть оголосити про угоду в недалекому майбутньому, зазначають джерела.

Wiz, заснована в 2020 році, є постачальником рішень у сфері кібербезпеки для хмарних сервісів. Цього року компанія залучила $1 млрд у межах інвестраунду, отримавши оцінку в $12 млрд.

Серед її інвесторів - венчурні компанії Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Index Ventures, а також Lightspeed Venture Partners.

Виручка Wiz у 2023 році склала $350 млн.

Придбання цієї компанії, ймовірно, допоможе Alphabet у розвитку хмарних сервісів - напряму, в якому вона відстає від конкурентів, пише WSJ.

Засновники Wiz створили компанію після продажу свого першого стартапу - Adallom у 2015 році за $320 млн Microsoft Corp. (SPB: MSFT).

Штаб-квартира Wiz розташована в Нью-Йорку, одночасно у компанії є додаткові офіси в США та Ізраїлі. Серед її партнерів - Microsoft і Amazon.com Inc. (SPB: AMZN).

Теги:   Переглядів:   212

Читайте також:

02.07

Британський Revolut збільшив виручку на 95%

24.06

Apple обговорила з Meta, Anthropic і Perplexity впровадження їхніх технологій у платформу Apple Intelligence

05.06

Cisco має намір інвестувати $1 млрд у ШІ-стартапи