Прем'єр-міністр Естонії йде у відставку

Ринки 15.07.2024    14:55

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас (Kaja Kallas) передала в понеділок президенту Алару Карісу (Alar Karis) прохання про відставку у зв'язку з пропозицією її кандидатури на посаду високого представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки.

Президент прийняв відставку і подякував Каллас за роботу на посаді прем'єра протягом трьох із половиною років. Каріс зазначив, що Партія реформ, очолювана Каллас, уже назвала можливого кандидата на посаду глави уряду.

"Тепер мені хотілося б почути всі парламентські партії про те, хто, на їхню думку, зможе сформувати працездатний уряд більшості", - сказав Каріс.

З відставкою прем'єр-міністра, яка також є головою провідної панівної партії Реформ, у відставку йде і весь уряд.

Реформісти вже затвердили кандидатом на цю посаду нинішнього міністра з питань клімату Крістена Міхала (Kristen Mihal). Його ж призначено головою делегації з формування нової коаліції та її програми, і він розпочав відповідні консультації.

Як зазначають ЗМІ, найімовірніше, новий уряд складатиметься з представників колишнього правлячого союзу, до якого входять Партія реформ, Соціал-демократична партія і партія "Естонія 200". Як очікується, програма нової коаліції і склад уряду будуть змінені незначно.

Передбачається, що новий уряд розпочне роботу наприкінці липня або на початку серпня. До цього Каллас виконуватиме обов'язки прем'єр-міністра.

Теги:   Естонія відставка Кая Каллас Переглядів:   152

Читайте також:

20.09

УЗА назвала десятку найбільших покупців української пшениці в серпні

20.09

АМКУ дозволив "ДК Київ Аулет" купити ТОВ "Трейд Солюшинз"

20.09

Новим главою Lloyd's of London стане Чарльз Роксбург