ТРЦ Respublika Park інвестує мільйони в альтернативні системи електропостачання

Нерухомість 15.07.2024    23:48

Найбільший торгово-розважальний центр (ТРЦ) України Respublika Park продовжує масштабні інвестиції в альтернативні системи електропостачання для безперебійної роботи під час відключень від централізованого енергопостачання, повідомила CEO ТРЦ Юлія Щаслива агентству "Інтерфакс-Україна".

"Минулого року було витрачено понад $1 млн на придбання потужних генераторів. Щомісяця ми виділяємо сотні тисяч гривень на обслуговування обладнання та паливо. Ці витрати - наша інвестиція в стабільну роботу ТРЦ і комфорт гостей", - зазначила вона, додавши, що завдяки цим заходам забезпечено роботу всіх магазинів, закладів громадського харчування та розважальних зон навіть під час відключень е/е. Створено запаси палива та розроблено план дій у разі надзвичайних ситуацій.

Крім того, компанія аналізує варіанти додаткового енергообладнання. "У процесі розрахунків зараз. Рахуємо і сонце, і газопоршневі електростанції", - уточнила Щаслива.

Крім забезпечення енергетичної альтернативи систем електропостачання для безперебійної роботи, ТРЦ інвестує в розвиток інфраструктури для електромобілів. У співпраці зі світовим брендом Wallbox і компанією 1UP встановлено 29 зарядних станцій.

"Ми розуміємо, що кількість людей, які користуються електромобілями, постійно зростає, незважаючи на проблеми з енергопостачанням у країні. Тому працюємо над тим, щоб забезпечити для наших гостей - власників електрокарів - зручні послуги", - зазначила CEO.

За її словами, на станціях потужністю 22 кВт/год вартість 1 кВт становить 12,48 грн/кВт, а на станціях потужністю 60 кВт/год - 14,98 грн/кВт. Під час відключень від централізованого електропостачання зарядні станції на помаранчевій парковці поруч із "Сільпо" працюють від генераторів ТРЦ.

Щаслива підкреслила, що ТРЦ Respublika Park продовжить інвестувати в альтернативні системи електропостачання та розвиток інфраструктури. "Наша мета - залишатися надійним і комфортним місцем для шопінгу та відпочинку киян за будь-яких обставин. Ми віримо в перемогу України і готуємося до активної участі у відновленні економіки після війни", - підсумувала вона.

ТРЦ Respublika Park - один із найбільших ТРЦ Києва, загальна площа якого становить 300 тис. кв. м, орендна 135 тис. кв. м. Критий паркінг розрахований на 3500 машиномісць. Власник ТРЦ - австрійська компанія Trafin Consulting und Entwicklungs GmbH, яка була заснована у Відні 2013 року і працює у сфері нерухомості.

За даними Opendatabot, власником ТОВ "ТРЦ Республіка" значиться Дресденко Інвестментс Лтд (90%) і АТ "ЗНВКІФ "Ділідженс" (10%), бенефіціарами - Сергій Толстунов і Віталій Хомутиннік.

Теги:   ТРЦ Respublika Park електропостачання Переглядів:   199

Читайте також:

06.09

Житло в Британії подорожчало на 4,3%

05.09

У Дніпрі відкриється центр протезування Superhumans

03.09

«Метінвест» побудував перший підземний госпіталь