Cleveland-Cliffs купує Stelco за $2,5 млрд

Металургія 16.07.2024    09:01

Американська сталеливарна компанія Cleveland-Cliffs Inc. купує канадського конкурента Stelco Holdings Inc. за 3,4 млрд канадських доларів ($2,5 млрд).

За умовами угоди, Cleveland-Cliffs заплатить по 60 канадських доларів плюс 0,454 власної акції за кожен папір Stelco. Таким чином, акції останньої оцінено в 70 канадських доларів, йдеться в пресрелізі Cleveland Cliffs.

Після закриття угоди акціонерам Cleveland-Cliffs належатиме 95% об'єднаної компанії, акціонерам Stelco - 5%.

Stelco має два виробничі майданчики, обидва розташовані в канадській провінції Онтаріо. Компанія щорічно відвантажує близько 2,6 млн тонн плаского сталевого прокату.

Придбання Stelco розширить виробничі потужності Cleveland-Cliffs і поліпшить її позиції на ринку плаского прокату, ідеться у пресрелізі.

Ради директорів обох компаній одноголосно схвалили угоду і розраховують закрити її в четвертому кварталі 2024 року. Після завершення угоди Stelco працюватиме як дочірня компанія Cleveland-Cliffs, зберігши при цьому колишню назву.

Акції Cleveland-Cliffs втрачають у ціні 2,7% під час попередніх торгів у понеділок. З початку поточного року їхня вартість знизилася на 21%.

Теги:   Cleveland-Cliffs Stelco Переглядів:   135

Читайте також:

03.09

"Метінвест" побудував перший підземний шпиталь-стабпункт за 20 млн грн

03.09

«Запоріжсталь» збільшив випуск прокату на 32,6%

02.09

"Запоріжкокс" узгоджує документацію щодо захоронення відходів на полігоні "Балка Середня"