Ignitis Gamyba передасть Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ-3 для відновлення енергетичної інфраструктури

Енергетика 16.07.2024    15:34

Литовська енергетична компанія Ignitis Gamyba передасть Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ-3 для відновлення енергетичної інфраструктури, зруйнованої російськими ударами, повідомляється в заяві компанії.

"У відповідь на критичну ситуацію Ignitis Gamyba робить значні кроки - віддає обладнання Вільнюської третьої теплоелектроцентралі (Вільнюська ТЕЦ-3 - ІФ-У), яка допоможе відновити зруйновану енергетичну інфраструктуру в Україні", - зазначено в заяві.

"Ми не випадково вирішили передати обладнання Вільнюській ТЕЦ-3. Крім того, що воно буде добре працювати в енергетичній інфраструктурі України, воно також відповідає потребам оператора системи передачі", - пояснила генеральна директорка Ignitis Gamyba Аста Сунгайліене.

За її словами, діяльність Вільнюської ТЕЦ-3 було зупинено 2015 року, оскільки витрати на її експлуатацію були занадто високими, а також було визначено, що енергоблоки не мають значного впливу на стабільність енергосистеми.

"Незважаючи на те, що станцію було закрито протягом дев'яти років, ми змогли законсервувати її обладнання, яке зберегло свою повну функціональність. Станція загальною тепловою та електричною потужністю майже 1000 МВт працювала понад 30 років і забезпечувала теплом близько половини Вільнюса. Тепер це обладнання сприятиме відновленню життєво важливої інфраструктури в Україні", - додала керівник компанії.

У компанії зазначають, що до складу гуманітарного вантажу, переданого компанією, входить понад 300 одиниць найважливішого обладнання Вільнюської ТЕЦ-3.

"З міркувань безпеки ми не можемо розголошувати більше інформації про допомогу, включно з назвами, потужністю обладнання або електростанціями, на які його буде передано", - уточнили в Ignitis Gamyba.

Теги:   Литва енергетична інфраструктура Ignitis Gamyba Вільнюська ТЕЦ-3 Переглядів:   218

Читайте також:

06.09

Банки схвалили заявки на енергокредити на 5,8 млрд грн з отриманих 46,4 млрд грн - Нацбанк

06.09

Швеція надасть $49 млн для підтримки опалення та електропостачання в Україні

04.09

Ignitis побудує в Латвії сонячний парк на 174 МВт за 106 млн євро