Rio Tinto наростила поставки залізної руди на 3%

Гірничовидобуток 16.07.2024    16:16

Група Rio Tinto у другому кварталі 2024 року збільшила відвантаження залізної руди на копальні Pilbara на 3% порівняно з першим кварталом, до 80,3 млн тонн, ідеться в повідомленні компанії.

Порівняно з другим кварталом 2023 року поставки залізної руди збільшилися на 2%.

Видобуток руди в минулому кварталі зріс на 2% до попереднього кварталу і знизився на 2% рік до року. Незважаючи на квартальний приріст, компанія звертає увагу на виснаження жовруди. Негативний вплив на видобуток і відвантаження в другому кварталі справило зіткнення поїздів у середині травня, в результаті якого залізничне сполучення було перервано на 6 днів, і компанія була змушена поповнювати складські запаси.

Випуск первинного алюмінію в минулому кварталі не змінився порівняно з першим кварталом і склав 824 тис. тонн, порівняно з другим кварталом 2023 року приріст склав 1%.

Видобуток міді зріс у квітні-червні на 10%, до 171 тис. тонн, річний приріст склав 18%.

Крім того, повідомляється, що компанія переглянула в бік зниження прогноз з виробництва глинозему на 2024 рік до 7-7,3 млн тонн через зниження виробничих потужностей у Гладстоні після аварії на газопроводі в березні.

Rio Tinto займається розвідкою, видобутком і переробкою мінеральних ресурсів - переважно алюмінію, міді, алмазів, вугілля, урану, золота, промислових мінералів і залізної руди. Працює по всьому світу, але основна частина її діяльності зосереджена в Австралії та Північній Америці.
 


 

Теги:   Rio Tinto залізна руда Переглядів:   188

Читайте також:

03.09

Титанова "Велта" отримала грант на 7,3 млн євро

13.08

Україна продовжила припинення експорту марганцевих руд

12.08

Gold Fields купує золотошукача Osisko Mining за $1,57 млрд