Урожайність озимих в "АгроВісті" нижча за торішню

Агро 16.07.2024    08:19

Агрохолдинг "АгроВіста" завершив збирання гороху, озимого ячменю та озимого ріпаку з врожайністю нижчою за торішню, повідомила його прес-служба у Facebook.

Згідно з повідомленням, цьогорічна врожайність на полях "АгроВісти" в Кіровоградській області становила 31,36 ц/га ріпаку проти 39,90 ц/га 2023 року, гороху - 14 ц/га порівняно з 22 ц/га торік. Озимий ячмінь змолотили з урожайністю близько 34 ц/га.

"Триває збирання озимої пшениці, ярого ячменю", - уточнює агрохолдинг.

Поточна врожайність озимої пшениці становить близько 57 ц/га (роком раніше цей показник становив 65 ц/га), ярого ячменю 34 ц/га (34 ц/га).

"Погодно-кліматичні умови в центральній частині України зіграли негативну роль на показники врожайності, водночас вищі ціни цьогоріч дають змогу поліпшити фінансові показники на ранніх зернових і олійних", - впевнена група компаній.

"АгроВіста" (раніше - група компаній "УкрАгроКом" і "Гермес-Трейдінг") - інтегрована аграрна корпорація, що спеціалізується на виробництві зернових і олійних культур, тваринництві, зерновій торгівлі та виробництві цукру. Її земельний банк - 80 тис. га.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, кінцевими бенефіціарами агрохолдингу "АгроВіста" є бізнесмени та екс-народні депутати Анатолій Кузьменко та його син Сергій Кузьменко.

Теги:   урожай озими АгроВісті Переглядів:   151

Читайте також:

07.09

Болгарія зацікавлена в імпорті українського соняшнику, зернових і сухого молока

07.09

"Астарта" отримала від USAID 40 вагонів-зерновозів

06.09

УЗА виступає проти чергового підвищення тарифів на перевезення зерна залізницею