Фонд Coca-Cola виділив $300 тис. на проекти з доступу до питної води в Україні

Харчова 17.07.2024    08:24

Фонд "Кока-Кола" (The Coca-Cola Foundation) виділив $300 тис. грантової допомоги на спільні з Українським Червоним Хрестом (УКХ) проєкти, покликані забезпечити населення Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей доступом до чистої питної води, одним із них є нова артезіанська свердловина в селі Чорнобаївка (Херсонська обл.), ідеться в прес-релізі Фонду.

"Доступ до чистої питної води життєво важливий для здоров'я і добробуту населення. Ми підтримуємо зусилля УКК щодо поліпшення доступу до питної води для постраждалих громад, які відчувають її нестачу. Забезпечення сталого доступу до питної води залишається провідним напрямком нашої роботи", - цитується в релізі президент Фонду "Кока-Кола" Карлос Пагоагі.

Зазначається, що підрив дамби Каховської ГЕС спричинив катастрофічну ситуацію з прісною водою в багатьох областях України. Зокрема, у Чорнобаївській територіальній громаді місцева річка Верьовчина, що була основним джерелом прісної води, висохла, тоді як артезіанські свердловини, що залишилися, не здатні забезпечити жителів населених пунктів питною водою. Поки що питання вирішується завдяки підвезенню бутильованої води з Херсона та Миколаєва, однак цей тимчасовий захід не вирішує проблему глобально, до того ж шлях до Чорнобаївки небезпечний через постійні обстріли села з лівого берега Дніпра.

Вказується, що в рамках проєкту також буде реалізовано низку інших заходів із відновлення та вдосконалення обладнання для забезпечення водопостачання громад в інших областях України.

"Починаючи з червня минулого року, проблема дефіциту води особливо гостро відчувається в регіонах, які залежали від Каховського водосховища. Досі, на жаль, у багатьох населених пунктах Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей недостатньо води. Для нас важливо підтримати людей і надати їм можливість доступу до питної води", - пояснив пріоритетність цього проєкту генеральний директор УКК Максим Доценко.

За його словами, УКК сьогодні працює в тісній координації з державним сектором, зокрема, з органами місцевої влади в регіонах, тому знає потреби в областях і постійно реагує на звернення територіальних громад по всій країні.

Згідно з пресрелізом, загалом із 24 лютого 2022 року компанії "Кока-Кола" спільно з Фондом "Кока-Кола" зобов'язалися забезпечити українцям благодійну допомогу на суму понад $35 млн.

Фонд "Кока-Кола", благодійний підрозділ The Coca-Cola Company, був створений 1984 року. Уточнюється, що відтоді фонд передав грантові кошти в розмірі понад $1,5 млрд. Вони спрямовані на забезпечення безперервного доступу до питної води, протидію глобальній зміні клімату та стихійним лихам, розвиток циркулярної економіки та розширення економічних можливостей, а також розв'язання проблем, що стосуються громад, де працює компанія та її співробітники.

Згідно з останнім звітом, Фонд "Кока-Кола" у 2022 році пожертвував $94,8 млн 301 організації по всьому світу. Зокрема, фонд виділив понад $3 млн у вигляді грантів для підтримки Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФОЧХ і КП) та інших гуманітарних організацій, що надають на місцях надзвичайну допомогу мільйонам людей, які постраждали від війни в Україні.

Теги:   Coca-cola проект питна вода Переглядів:   191

Читайте також:

07.09

Болгарія зацікавлена в імпорті українського соняшнику, зернових і сухого молока

06.09

Світові ціни на продовольство знизилися на 1,1% у річному вираженні

06.09

"Овостар" скоротив чистий прибуток на 35,4%