Золото подорожчало до рекорду

Ринки 17.07.2024    12:03

Ціна золота під час торгів у вівторок сягнула історичного максимуму, оскільки ринки продовжують чекати від центральних банків світу кроків щодо пом'якшення грошово-кредитної політики цього року, повідомляє Trading Economics.

Серпневі ф'ючерси на золото на біржі Comex торгуються на рівні $2464,2 за унцію, що на 1,5% вище рівня на закриття попередньої сесії.

Днем раніше глава Федеральної резервної системи Джером Пауелл сказав, що впевненість керівництва Федрезерву в русі інфляції у США до цільового рівня у 2% зросла за останній час. Також Пауелл додав, що регулятор не стане чекати, поки інфляція опуститься до 2%, під час ухвалення рішення про зниження ключової ставки.

Аналітики не чекають, що ФРС знизить ставку на засіданні цього місяця. При цьому ф'ючерси на розмір ставки вказують на те, що ринок оцінює практично в 100% ймовірність її зменшення у вересні.

Також очікується, що незабаром до пом'якшення ДКП перейдуть Європейський центральний банк, Банк Англії та Народний банк Китаю, що посилює попит на дорогоцінні метали в Європі та Азії.

Теги:   золото рекорд Переглядів:   107

Читайте також:

07.09

«Метінвест» у I півріччі наростив виручку на 22% до $4,319 млрд

07.09

Smith&Wesson знизив виручку на 23%

07.09

Міжнародні резерви України в серпні зросли на $5 млрд і становлять $42 млрд