Фондові індекси Гонконгу і материкового Китаю зросли, Азія в мінусі

18.07.2024    14:45

Більшість фондових індексів Азіатсько-Тихоокеанського регіону в четвер показали негативну динаміку, зокрема через зниження котирувань акцій представників напівпровідникової галузі. Винятком стали ринки акцій материкового Китаю і Гонконгу.

Японія в червні збільшила експорт на 5,4% відносно того ж місяця минулого року, за даними міністерства фінансів. Підйом показника було зафіксовано за підсумками сьомого місяця поспіль. Аналітики в середньому очікували підвищення на 6,4%, повідомляє Trading Economics.

Японський імпорт зріс на 3,2%. 
Середній прогноз експертів передбачав збільшення на 9,3%.

Японський індекс Nikkei 225 за підсумками торгів знизився на 2,4%.

Лідерами падіння виступили акції представників технологічної сфери, зокрема Disco Corp. (-8,8%), Tokyo Electron (-8,8%), Screen Holdings Co. (-8,4%), Socionext Inc. (-7,9%), Renesas Electronics Corp. (-6,2%), SoftBank Group (-6,1%).

Крім того, опустилася вартість таких великих компаній, як Toyota Motor (-3,5%), Sony Group (-3,3%), Fast Retailing (-0,9%) і Nintendo (-2,3%).

Південнокорейський індекс Kospi зменшився на 0,7% - до найнижчої позначки за два тижні.

Папери одного з найбільших у світі виробників чипів і споживчої електроніки Samsung Electronics подешевшали на 0,5%, ще одного чипмейкера SK Hynix - на 4,3%.

Котирування акцій автовиробника Hyundai Motor знизилися на 3%, авіакомпанії Korean Air Lines - на 0,5%, виробника споживчої електроніки LG Electronics - на 1,1%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 пішов униз на 0,3%.

Безробіття в Австралії в червні зросло до 4,1% порівняно з 4% місяцем раніше.Аналітики не прогнозували зміни.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зменшилася на 0,1% і 0,5% відповідно.

Папери технологічних компаній також подешевшали: Droneshield - на 5,5%, Xero - на 2,4% і Wisetech Global - на 6,3%.

Ціна акцій Domino's Pizza впала на 8,2% після того, як власник піцерій заявив про намір закрити до 80 ресторанів у Японії і до 20 - у Франції.

Китайський індекс Shanghai Composite за день піднявся на 0,5%, гонконгський Hang Seng - на 0,2%.

На Гонконгській фондовій біржі локомотивами зростання виступили акції виробника води і безалкогольних напоїв Nongfu Spring, що подорожчали на 6,5%, алюмінієвої China Hongqiao Group - на 3,6%, пивоварної Budweiser Brewing Co. APAC - на 2,6%.

Крім того, зросли котирування паперів виробників споживчої електроніки Haier Smart Home і Xiaomi - на 2,8% і 0,4% відповідно, а також нафтових CNOOC і China Petroleum & Chemical Corp. 
- на 1,9%.

При цьому істотно знизилася вартість паперів туристичного сайту Trip.com - на 3,1%, інтернет-компанії Baidu Inc. - на 2,4%, автовиробника Li Auto - на 1,6%, оператора казино Sands China - на 2%, виробника спортивної продукції Li Ning - на 2,7%.

Теги:   Китай фондові індекси Гонконгу Переглядів:   140