«Каметсталь» проводить ремонт однієї з турбоповітродувок

Металургія 18.07.2024    17:49

Завод «Каметсталь» гірничо-металургійної групи «Метінвест», створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), проводить відновлювальний капітальний ремонт з модернізацією турбоповітродувки (ТВД) №1, яка забезпечує стабільну подачу дуття на доменні печі.

Згідно з інформацією підприємства, цей ремонт є масштабним за термінами і поставленими завданнями.

При цьому уточнюється, що в рамках капремонту заплановано відновлення і заміна ключового обладнання по всьому технологічному ланцюжку ТВД-1. Зокрема, значного ремонтного втручання потребує парова турбіна. Також будуть ретельно ревізовані та відремонтовані ключові технічні вузли компресора.

Значна увага приділяється ревізії та відновленню допоміжного обладнання турбоповітродувки, зокрема, на нові буде замінено два конденсатні насоси. 
Надалі енергетики сподіваються на їхню безаварійну роботу, яка дасть змогу знизити втрати конденсатної води під час її повернення в котельний цех.

«Енергетики виконують головне завдання - виробляти дуття заданих параметрів для доменного цеху, знижуючи при цьому питомі витрати пари і забезпечуючи надійну та енергоефективну роботу обладнання агрегату.У рамках капремонту планується модернізувати систему регулювання і захисту ТВД-1.Завдяки новому сучасному електронному обладнанню та програмному забезпеченню можна повністю перейти на автоматичне регулювання параметрів подачі дуття за потребами доменного цеху і мінімізувати втрати дуття, збагаченого киснем», - наголошується в інформації компанії.

«Каметсталь» створена на базі ПрАТ “Дніпровський коксохімічний завод” (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи «Метінвест» за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.

Теги:   ремонт Каметсталь турбоповітродувка Переглядів:   160

Читайте також:

03.09

"Метінвест" побудував перший підземний шпиталь-стабпункт за 20 млн грн

03.09

«Запоріжсталь» збільшив випуск прокату на 32,6%

02.09

"Запоріжкокс" узгоджує документацію щодо захоронення відходів на полігоні "Балка Середня"