ОЕСР виділить 285 тис. євро на покриття членських внесків і зборів України

Ринки 18.07.2024    09:01

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) виділить майже EUR285 тис. на покриття членських внесків і зборів України на 2024 рік, повідомила перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко.

«Ця підтримка дасть змогу фінансувати нашу участь у кількох ключових органах, забезпечуючи нашу постійну співпрацю та зростання. Дякую, ОЕСР!», - написала Свириденко на своїй сторінці в соцмережі Х (Twitter).

Вона також подякувала генеральному секретарю організації Матіасу Корману.

Як повідомлялося, у відповідь на запит України про приєднання Рада керівників ОЕСР визнала Україну потенційним членом ОЕСР у жовтні 2022 року і попросила генерального секретаря розпочати початковий діалог про приєднання. Щоб структурувати цей діалог і перевести відносини в нову фазу, ОЕСР запросила Україну взяти участь у чотирирічній програмі співробітництва, яка була запущена в червні 2023 року. Програма не надає Україні жодного особливого статусу в ОЕСР і не зобов'язує ОЕСР або Україну брати участь у процесі приєднання. Проте, допоміжна мета полягає в тому, щоб допомогти Україні просунутися до потенційного приєднання шляхом поглиблення її взаємодії з органами та інструментами ОЕСР.

Теги:   ОЕСР збори внески Переглядів:   124

Читайте також:

20.09

УЗА назвала десятку найбільших покупців української пшениці в серпні

20.09

АМКУ дозволив "ДК Київ Аулет" купити ТОВ "Трейд Солюшинз"

20.09

Новим главою Lloyd's of London стане Чарльз Роксбург