Долар США зміцнюється до євро, ієни та фунта

Ринки 19.07.2024    11:24

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,41%, ширший WSJ Dollar Index - 0,44%.

Трейдери оцінюють новини, що стосуються передвиборчої кампанії в США, а також заяви представників Федеральної резервної системи.

Президент Федерального резервного банку Сан-Франциско Мері Дейлі заявила напередодні, що хоча останні дані щодо динаміки споживчих цін у США були «справді хорошими», мета забезпечення цінової стабільності в країні поки що не досягнута.

«Ми ще не прийшли до цього, - сказала Дейлі під час заходу в Далласі. 
- Ми не домоглися цінової стабільності до теперішнього моменту, і нам необхідно більше впевненості в тому, що ми стійко рухаємося шляхом до цієї мети».

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової процентної ставки, трейдери майже на 100% упевнені, що Федрезерв збереже її на поточному рівні в 5,25-5% річних на засіданні 30-31 липня.

Шанси на те, що ставку буде знижено на 25 б.п. у вересні, оцінюються ринком більш ніж у 90%, за даними CME FedWatch.

Європейський центральний банк (ЄЦБ) у четвер не став змінювати ключові процентні ставки, як і очікували експерти. Базова ставка за кредитами була залишена на рівні 4,25%, ставка за депозитами - 3,75%, ставка за маржинальними кредитами - 4,5%.

У заяві ЄЦБ, опублікованій за підсумками засідання, йдеться про те, що регулятор і далі стежитиме за надходженнями статданих. 
ЄЦБ не має заздалегідь визначеного плану щодо конкретного рівня ставок у майбутньому і ухвалюватиме рішення на кожному окремому засіданні.

Президент ЄЦБ Крістін Лагард під час прес-конференції за підсумками засідання заявила, що питання про зниження ставки у вересні залишається відкритим. Трейдери оцінюють ймовірність такого кроку приблизно у 80%.

Курс євро до долара за даними на 9:25 кв становить $1,0879 порівняно з $1,0939 на закриття попередньої сесії. Вартість фунта стерлінгів у парі з доларом опустилася до $1,2943 порівняно з $1,3009 напередодні.

Пара долар/ієна торгується на рівні 157,36 ієни порівняно з 156,2 ієни за підсумками попередніх торгів.

Статдані, опубліковані в п'ятницю, показали збереження інфляції в Японії на максимальному рівні з лютого, підвищивши очікування підйому ключової процентної ставки японським ЦБ на липневому засіданні.

Споживчі ціни в Японії в червні збільшилися на 2,8% у річному вираженні, повідомило міністерство внутрішніх справ і комунікацій країни. Темпи зростання залишилися на рівні попереднього місяця.

Теги:   фунт долар євро ієна Переглядів:   124

Читайте також:

07.09

«Метінвест» у I півріччі наростив виручку на 22% до $4,319 млрд

07.09

Smith&Wesson знизив виручку на 23%

07.09

Міжнародні резерви України в серпні зросли на $5 млрд і становлять $42 млрд