Фондові індекси АТР падають слідом за зниженням Волл-стріт

19.07.2024    12:47

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) падають у п'ятницю слідом за зниженням Волл-стріт. 

Японський Nikkei 225 втрачає 0,2%. 
Різко дешевшають акції Japan Post Holdings (-3%), Sumitomo Corp. (-1,9%), Mitsubishi Heavy Industries (-1,9%).

Вартість паперів Fast Retailing опустилася на 0,9%, Toyota Motor - на 0,6%.

Тим часом папери чіп-мейкерів дорожчають на новинах про можливе посилення Вашингтоном обмежень на експорт напівпровідникових компонентів до Китаю. Акції Tokyo Electron зросли в ціні на 2,3%, Advantest - на 1,4%, Renesas Electronics - на 3,5%.

Статдані, опубліковані в п'ятницю, показали збереження інфляції в Японії на максимальному рівні з лютого, підвищивши очікування підйому ключової процентної ставки японським ЦБ на липневому засіданні.

Споживчі ціни в країні в червні збільшилися на 2,8% у річному вираженні, повідомило міністерство внутрішніх справ і комунікацій. Темпи зростання залишилися на рівні попереднього місяця.

Ціни без урахування свіжих продуктів харчування (ключовий показник, що відстежується Центробанком) у червні підвищилися на максимальні за три місяці 2,6% після підйому на 2,5% у травні. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав зростання на 2,7%.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite втрачає 0,3%.

Третій пленум ЦК Компартії Китаю, що завершився напередодні, не приніс сигналів того, що влада країни планує зробити серйозні кроки для стимулювання споживчого попиту або подолання кризи на ринку нерухомості, зазначає Bloomberg.

Голова КНР Сі Цзіньпін, який виступив на пленумі раніше цього тижня, заявив про необхідність зберігати прихильність до стратегії розвитку Китаю, незважаючи на складну внутрішню і міжнародну обстановку, зокрема уповільнення темпів економічного зростання в КНР. 
Він зазначив, що слід дотримуватися моделі розвитку, в якій пріоритет віддається, зокрема, технологіям.

Серед лідерів зниження в материковому Китаї в п'ятницю - акції Zijin Mining (-3%), PetroChina (-2,7%), Zhongjin Gold (-2,5%), а також Aluminum Corp. of China (-1,4%).

Гонконгський індекс Hang Seng опустився на 2,1% під час торгів.

Різко дешевшають папери Zhaojin Mining Ind. (-7,9%), Longfor Group (-5,8%).Вартість акцій Meituan зменшилася на 0,8%, Alibaba Group Holding - на 2,5%, Tencent Holdings - на 1%.

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI опустився на 1,4%, австралійський S&P/ASX 200 - на 1%.

Теги:   АТР фондові індекси Волл-стріт Переглядів:   156