АМКР заявляє про збій у роботі через масову перевірку ТЦК

Металургія 22.07.2024    13:10

Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ «ArcelorMittal Кривий Ріг» (АМКР, Дніпропетровська обл.) заявляє про масові перевірки територіального центру комплектування (ТЦК) у п'ятницю на вхідних шляхах на підприємство, що стало причиною збою у виробництві.

«Частина персоналу не змогла своєчасно дістатися до робочих місць. Такі дії поставили під загрозу виробничі процеси нашого підприємства... Зокрема, через дії ТЦК не відбулося вчасного приймання-передавання робочої зміни, сталася зупинка одного з ключових агрегатів прокатного виробництва та підприємство зазнало втрат із виробництва прокату», - йдеться в повідомленні АМКР у Facebook.

Підприємство зазначає, що завжди діє в правовому полі та співпрацює з державними інституціями, зокрема й у сфері мобілізації, процеси бронювання на підприємстві відбуваються прозоро та згідно із законодавством. За даними АМКР, на сьогодні понад 3000 його працівників захищають країну в лавах ЗСУ, 167 колег загинуло.

«Вважаємо дії представників ТЦК такими, що демотивують і несуть загрозу подальшого зупинення виробничих підрозділів підприємства. Сподіваємося, що ці процеси будуть упорядковані та враховуватимуть специфіку й важливість безперебійної роботи стратегічного підприємства, що є найбільшою іноземною інвестицією в Україні та найбільшим гірничо-металургійним комбінатом України», - наголошується в заяві компанії.

«ArcelorMittal Кривий Ріг» - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.
Компанія є великим платником податків до бюджетів усіх рівнів і основним роботодавцем у м. Кривий Ріг. Підприємство створює разом зі своїми дочірніми та підрядними організаціями понад 20 тис. робочих місць, платежі до бюджету за 2023 рік становили 4,1 млрд грн, обсяг експорту за 2023 рік становив близько 25 млрд грн.

Теги:   АМКР ТЦК Переглядів:   146

Читайте також:

05.09

"Дніпровський метзавод" знизив виробництво прокату на 54,6%

04.09

Новоселівський ГЗК виплатить 3,4 млн грн дивідендів

04.09

Goldman Sachs різко знизив прогноз вартості міді на 2025 рік