AstraZeneca завершила купівлю французької Amolyt Pharma

Фармацевтика 22.07.2024    17:31

Міжнародна біофармацевтична компанія AstraZeneca закрила операцію з купівлі французької Amolyt Pharma, що спеціалізується на розробці інноваційних препаратів для лікування рідкісних ендокринних захворювань.

Як повідомляють у прес-релізі AstraZeneca, вона придбала всі акції Amolyt Pharma, що перебувають в обігу.

За умовами остаточної угоди загальна сума угоди становить до $1,05 млрд без урахування вільних грошових коштів і боргів. У цю суму входить виплата в розмірі $800 млн під час закриття угоди, а також право акціонерів Amolyt Pharma на отримання додаткового платежу в розмірі $250 млн, який буде виплачено після досягнення певних контрольних показників.

Котирування акцій AstraZeneca знизилися на 0,2% за підсумками торгів у Лондоні в п'ятницю. Ринкова вартість компанії з початку поточного року зросла на 14,2%, тоді як фондовий індекс FTSE 100 додав 5,5%.

AstraZeneca займається дослідженням, розробкою і виведенням на ринок рецептурних препаратів переважно в таких галузях, як онкологія, кардіологія, нефрологія і метаболізм, респіраторні та аутоімунні, а також рідкісні захворювання. Компанія працює більш ніж у 100 країнах.

Теги:   AstraZeneca Amolyt Pharma Переглядів:   176

Читайте також:

17.10

Глобальний продаж Stellantis впав на 20%

16.10

Abbott збільшила виручку на 5%

11.10

ТОП-10 медичних лабораторій України – дослідження Experts Club та Active Group