Boeing і «Антонов» уклали меморандум про співпрацю в оборонній сфері

Машинобудування Транспорт 23.07.2024    15:24

Американська Boeing Co. і державне підприємство «Антонов» (Київ) уклали меморандум про співпрацю в оборонній сфері, зокрема розвитку безпілотних авіаційних систем.

«Компанії Boeing (NYSE:BA) і «Антонов» підписали Меморандум про взаєморозуміння з метою вивчення можливостей співробітництва за проєктами, пов'язаними з обороною», - йдеться в повідомленні на сайті американської компанії в понеділок.

Сфери потенційного співробітництва, окреслені в угоді, охоплюють навчання, логістичну підтримку та послуги з капітального ремонту тактичних безпілотних літальних апаратів, що використовуються Збройними силами України, зокрема й ScanEagle. Крім того, компанії вивчать можливості надання «Антоновим» інженерної підтримки Boeing, сказано в повідомленні.

«Ми раді продовжити співпрацю з «Антоновим», щоб підтримати розвиток України та економічне зростання», - наводять у повідомленні слова Теда Колберта, президента і головного виконавчого директора Boeing Defense, Space & Security Теда Колберта.

Він підкреслив, що угода демонструє постійні зусилля Boeing з пошуку нових можливостей для співпраці з українською промисловістю. Також, Колберт нагадав, що на початку року компанія підписала Договір про оборонну промисловість України.

За словами гендиректора «Антонов» Ієвгена Гаврилова, угода відкриває нові можливості для впровадження новітніх і найефективніших рішень, а також можливість реалізації майбутніх проєктів з Boeing в аерокосмічній та оборонній промисловості.

«Сильна, інноваційна та ефективна оборонна промисловість є ключем до сталого економічного розвитку та національної безпеки, і ми дуже раді співпраці з Boeing», - цитуються в повідомленні слова Гаврилова.

Аерокосмічна компанія Boeing Co розробляє, виробляє та обслуговує комерційні літаки, оборонну продукцію та космічні системи для клієнтів у понад 150 країнах.

У 2018 році на авіаційній виставці у Фарнборо «Антонов» підписав генеральну угоду з Boeing, за допомогою якої розраховував придбати низку комплектувальних виробів західного виробництва в рамках програми імпортозаміщення, зокрема, для запуску серійного виробництва новітніх літаків марки «АН» і забезпечення їхньої післяпродажної підтримки.

Теги:   Антонов меморандум Boeing оборонна сфера Переглядів:   248

Читайте також:

06.09

BMW і Toyota будуть разом розробляти електромобілі на водневих паливних елементах

05.09

Volvo знизила фінансові прогнози на 2026 рік через складні ринкові умови

30.08

"ArcelorMittal Кривий Ріг" зекономив понад 200 млн грн завдяки модернізації освітлення