HarvEast запустив п'ять дощувальних машин та розширив площі під поливом до 800 га

Агро 23.07.2024    08:37

Агрохолдинг HarvEast запустив п'ять дощувальних машин у Київській області та розширив площі під поливом із 500 га до 800 га, повідомила пресслужба агрохолдингу.

«Для організації поливу нових насіннєвих посівів на Київщині цьогоріч HarvEast обрав п'ять широкозахватних дощувальних машин кругового типу українського партнера «Варіант Агро Буд». До цього компанія закуповувала обладнання іноземних виробників. Усі машини були розроблені та адаптовані вітчизняним постачальником під конкретні поля аграріїв. Їх монтаж і запуск було виконано в найкоротші терміни. Загальні інвестиції агрохолдингу склали понад EUR800 тис.», - наголошується в повідомленні.

Як зазначив цитований у повідомленні генеральний директор HarvEast Дмитро Скорняков, агрохолдинг не перший рік розвиває напрямок вирощування насіння і вважає його одним зі стратегічно важливих.

"У поточних погодних умовах, особливо з огляду на безпрецедентну спеку, від якої потерпають українські аграрії цього літа, в нашій країні важко вирощувати якісне насіння без зрошення. Тому наша команда щороку розширює ділянки під поливом і планує найближчими роками розвивати цей проєкт", - сказав він.

Постачальником дощувальних машин виступило ТОВ "Варіант Агро Буд", яке також було змушене релокувати виробничі потужності з Харківської області на захід України.

"Кожен такий запуск для нас - це перемога. Коли провідні агровиробники України, як HarvEast, обирають вітчизняну техніку, це доводить, що українське обладнання не поступається, а подекуди навіть краще за імпортні аналоги", - наголосив власник компанії Данило Шуфані.

За інформацією агрохолдингу, наразі всі зрошувані площі HarvEast розташовані в Київській області. Раніше агрохолдинг мав понад 1500 га під зрошенням на Донеччині, однак у лютому 2022 року агровиробник втратив контроль над цими землями, що знаходяться на тимчасово окупованій території.

Холдинг НаrvEast створено 2011 року на базі сільськогосподарських активів ПАТ ММК ім. Ілліча. Його акціонерами є групи СКМ і "Смарт-Холдинг", кінцевим бенефіціаром - Рінат Ахметов. Земельний банк НаrvEast налічує 127 тис. га, з яких 75% (95 тис. га) розташовані в Донецькій області на території, тимчасово окупованій військами країни-агресора РФ. Минулого року аграрна група працювала у своїх кластерах у Київській та Житомирській областях.На грудень 2022 року агрохолдинг оцінював свої збитки в $200-220 млн.

ТОВ "Варіант Агро Буд" (ТМ Variant Irrigation) - українська виробничо-сервісна компанія, що спеціалізується на виробництві, встановленні та обслуговуванні обладнання для зрошення дощувального типу.

Теги:   Harveast полив дощувальна машина Переглядів:   124

Читайте також:

07.09

Болгарія зацікавлена в імпорті українського соняшнику, зернових і сухого молока

07.09

"Астарта" отримала від USAID 40 вагонів-зерновозів

06.09

УЗА виступає проти чергового підвищення тарифів на перевезення зерна залізницею