Swedbank і SEB надали Teltonika кредит на 20 млн євро для будівництва заводу у Вільнюсі

Банки 24.07.2024    17:21

Банки Swedbank і SEB спільно видали кредит на 20 млн євро литовській компанії інноваційних технологій Teltonika для будівництва заводу зі складання електроніки в технопарку Teltonika High-Tech Hill у Вільнюсі.

Банки кредитують по 10 млн євро кожен, ідеться в повідомленні Swedbank.

«Це сприятиме розвитку групи компаній Teltonika і дасть змогу створювати більш інтегровані послуги для клієнтів в одному місці», - зазначив, зі свого боку, віцепрезидент із фінансів групи компаній Teltonika Артурас Казенас у своїй заяві.

За його словами, в результаті реалізації проекту компанія подвоїть обсяги виробництва продукції.

Завершити будівництво планується в середині 2025 року, на заводі буде створено близько 700 робочих місць, а виробнича потужність сягне понад 18 млн виробів на рік.

Будівництво заводу зі складання електроніки, на якому вироблятимуть продукцію Teltonika для «інтернету речей», розпочалося в грудні 2023 року, група інвестує в нього близько 75 млн євро.

Керівник Служби бізнес-банкінгу SEB Тадас Йонушаускас вважає, що протягом 10 років обсяг експорту продукції технопарку Teltonika High-Tech Hill може становити близько 5% ВВП країни.

Раніше повідомлялося, що Teltonika планує до 2030 року інвестувати близько 3,7 млрд євро у виробництво чіпів та інші проєкти в Литві. Таке рішення ухвалили на тлі перебоїв із поставками компонентів, особливо чипів, з Китаю і з Тайваню.

Крім заводу зі складання електроніки, Teltonika будує у своєму технопарку підприємство з випуску пластмасових і механічних компонентів для електроніки, а також завод з виробництва друкованих плат.

Загалом у технопарку Teltonika High-Tech Hill протягом 5 років у кілька етапів планують ввести в експлуатацію 10 виробничих будівель і офісів, у яких, як очікують, працюватиме приблизно 6 тис. осіб.

Теги:   кредит Swedbank SEB завод будівництво Вільнюс Teltonika Переглядів:   212

Читайте також:

06.09

Банки схвалили заявки на енергокредити на 5,8 млрд грн з отриманих 46,4 млрд грн - Нацбанк

06.09

БРРЄ надав Україні перший транш у розмірі EUR70 млн

06.09

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 6 вересня