Ajax Systems зменшив частку продажу в Україні до 5%

Ринки 25.07.2024    07:18

Український розробник і виробник систем безпеки Ajax Systems (Київ) із 2014 року зменшив частку українського ринку у загальному обсягу продажу своєї продукції з 10% до нинішніх менш як 5%, повідомив засновник компанії Олександр Конотопський на Q&A сесії організованої бізнес-союзом Diia.City United.

"У 2014 році стало страшно, стало зрозуміло, що український ринок абсолютно нестабільний... тоді з'явилося завдання, щоб Україна була меншою за 10% Ajax (у загальному обсягу продажу - ІФ-У), зараз це близько 5%, навіть менше, у продажу компанії ", - сказав Конотопський.

За його словами, на сьогодні Ajax не представлена лише на ринках Бразилії, Південної Кореї та Японії. У всіх інших країнах продукція компанії є, але займає різні ринкові частки.

"Тому географічне розширення не може дати істотного зростання компанії. Усе пов'язано з тим, щоб нарощувати частку на ринках присутності", - підсумував Конотопський.

Як повідомлялося, навесні 2022 року виробничі потужності Ajax Systems були релоковані в західний регіон України. Ще один завод компанія відкрила в Туреччині 5 січня 2022 року. У лютому 2024 року в Києві було запущено передсерійне виробництво потужністю до 70 тис. пристроїв на місяць. На сьогодні загалом близько 4 тис. співробітників компанії зайняті на виробництвах (у Києві, Туреччині та на заході України).

Ajax Systems - міжнародна технологічна компанія та найбільший у Європі виробник систем безпеки заснована 2011 року. Продуктове портфоліо налічує понад 135 бездротових і дротових пристроїв для безпеки та автоматизації. Пропонує рішення для відеоспостереження, розумного будинку, виявлення пожежі та запобігання потопам. Послугами компанії користується понад 2,5 млн користувачів у 187 країнах світу.

Інвесторами компанії є венчурний фонд SMRK, співзасновником якого є фаундер IT-компанії MacPaw Олександр Косован. Із 2015 року інвестор Ajax Systems - Horizon Capital.

Теги:   Ajax Systems Переглядів:   169

Читайте також:

20.09

УЗА назвала десятку найбільших покупців української пшениці в серпні

20.09

АМКУ дозволив "ДК Київ Аулет" купити ТОВ "Трейд Солюшинз"

20.09

Новим главою Lloyd's of London стане Чарльз Роксбург