Київ виплатить матдопомогу понад 290 тис. осіб

Ринки 25.07.2024    13:49

До Дня Незалежності України Київ виплатить одноразову матеріальну допомогу окремим категоріям киян, зокрема внутрішньо переміщеним особам, повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

"Виплати з нагоди Дня Незалежності України здійснять на початку серпня. Кошти автоматично отримають кияни, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення столиці або Головного управління Пенсійного фонду України в Києві, та фактично проживають у столиці. Загалом фінансову підтримку з міського бюджету у межах міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" на 2022-2024 роки отримають 291 635 людей", - сказала Хонда, слова якої наводить пресслужба КМДА на офіційному сайті в середу.

Сума адресної матеріальної допомоги становить від 400 грн. до 1 тис. грн. Такі виплати передбачені для людей з інвалідністю I групи; осіб, які отримують допомогу на дітей із тяжкими захворюваннями; дітей-сиріт; Праведників Бабиного Яру; репресованих осіб, яких реабілітували; батьків і матерів загиблих у мирний час військовослужбовців строкової служби; непрацюючих пенсіонерів, розмір пенсій яких не перевищує розміру 2,5 прожиткових мінімуму для осіб, які втратили працездатність, тощо. Повний перелік категорій та умови виплат - за посиланням: http://surl.li/ntjhwj.

Особам, які одночасно належать до кількох категорій, буде надано одну допомогу в більшому розмірі. Одноразову адресну матеріальну допомогу не виплачують особам, які перебувають на повному державному утриманні.

Матеріальну допомогу, яку громадянин не отримав своєчасно з незалежних від нього причин, у разі його смерті виплатять членам сім'ї в порядку, передбаченому для виплати пенсій у зв'язку зі смертю одержувача.

Теги:   День Незалежності матеріальна допомога Переглядів:   195

Читайте також:

07.09

«Метінвест» у I півріччі наростив виручку на 22% до $4,319 млрд

07.09

Smith&Wesson знизив виручку на 23%

07.09

Міжнародні резерви України в серпні зросли на $5 млрд і становлять $42 млрд