«Лемтранс» закінчує будівництво контейнерного терміналу у Вінниці

Транспорт 25.07.2024    16:37

Група "Лемтранс" будує у Вінниці сучасний контейнерний термінал, відкриття якого заплановано на третій квартал 2024 року, повідомила пресслужба "Лемтрансу" в четвер.

"Будуємо сучасний контейнерний термінал: відкриття - третій квартал 2024 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на першому етапі буде побудовано залізничну інфраструктуру і перший контейнерний майданчик пропускною спроможністю близько 30 тис. TEU на рік, а також дві залізничні колії 1520 мм.

На терміналі будуть перевалюватися контейнери з різними експортними та імпортними вантажами. Це дасть змогу створити регулярні контейнерні сервіси між терміналом у Вінниці та основними терміналами таких країн, як Польща, Німеччина, Нідерланди, Бельгія, а також з'єднати термінал у Вінниці з портами Великої Одеси.

"Термінал у Вінниці - це продовження нашої стратегії з розвитку мережі терміналів по всій Україні, яка дасть змогу стати відправною точкою для українського продукту. Свою мережу плануємо з'єднати з українськими та європейськими портами завдяки залізничній мережі і, відповідно, нашими іншими терміналами", - пояснили у пресслужбі "Лемтрансу".

Раніше повідомлялося, що "Контейнерний Термінал Мостиська", який розпочав роботу у середині 2022 року (партнерами виступають "Лемтранс" і "Рейл Транс Інвестмент") перевалив понад 72,4 тис. TEU вантажів у контейнерах за 2023 рік.

ТОВ "Лемтранс" у січні-червні 2024 року перерахувало до бюджетів усіх рівнів близько 300 млн грн. Зокрема, до держбюджету перераховано понад 280 млн грн, місцеві бюджети поповнено на суму понад 19 млн грн, а єдиний соціальний внесок сягнув 19,34 млн грн.

Теги:   Лемтранс будівництво Вінниця контейнерний термінал Переглядів:   266

Читайте також:

07.09

"Астарта" отримала від USAID 40 вагонів-зерновозів

06.09

УЗА виступає проти чергового підвищення тарифів на перевезення зерна залізницею

06.09

Німеччина передасть Україні 12 САУ PzH 2000 - Міністр оборони