ОГХК нарощує обсяги виробництва на Вільногірській філії

Гірничовидобуток 25.07.2024    16:58

ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), в управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), нарощує обсяги виробництва на ВГМК.

"Працюємо ці дні на ВГМК. Динаміка така: наш внутрішній місячний план з видобутку виконаємо. Складно, але знаходимо ресурси для максимізації видобутку. Ключові виробничі показники виконаємо", - написав т.в.о. голови правління ОГХК Єгор Перелигін на своїй сторінці у фейсбуці в середу.

За його словами, ВГМК частково підготувала фронт робіт на наступний місяць. Виконуються роботи з розкриву, докладаються зусилля щодо систематичного нарощування обсягів.

"Збільшили на 1 робочу зміну операторів роторного розкривного комплексу (знайти достатню кількість висококваліфікованих людей зараз дуже важко, кадровий дефіцит спеціалізованих професій занадто високий). Збільшуємо обсяги розкриву через автотранспортну/гідравлічну схему відпрацювання розкривних робіт (плануємо залучити ще одну ланку найближчим часом)", - констатує керівник підприємства.

Також він додав, що були несподівані пориви гідротранспорту у зв'язку з перебоями в постачанні е/е - система розмиву і пульпопроводів. Усі наслідки оперативно ліквідовано, ситуація під контролем.

"Ситуація непроста. Попереду багато викликів. Але, філія працює. Люди отримують з/п вчасно. Є достатньо контрактів на збут. Півріччя закриваємо з чистим прибутком", - резюмував Перелигін.

ДП "ОГХК" розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року після передачі йому в управління рішенням Кабінету міністрів майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату ГЗК. 8 грудня 2016 року ДП було перетворено на ПАТ "ОГХК", 26 грудня 2018 року - з ПАТ на ПрАТ.

ОГХК раніше реалізовувало продукцію у більш ніж у 30 країн світу. Основними ринками збуту були ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки.

Україна в системі "Прозорро.Продажі" призначила продаж на аукціоні 100%-го пакета акцій ОГХК на 9 жовтня 2024 року. Стартова ціна продажу - 3 млрд 899,358 млн грн.

Теги:   ВГМК ОГХК Переглядів:   194

Читайте також:

03.09

Титанова "Велта" отримала грант на 7,3 млн євро

13.08

Україна продовжила припинення експорту марганцевих руд

12.08

Gold Fields купує золотошукача Osisko Mining за $1,57 млрд