Porsche погіршила прогноз виручки через проблеми з поставками алюмінію

Машинобудування Металургія Транспорт Авто 25.07.2024    08:29

Німецький виробник автомобілів класу «люкс» Porsche AG погіршив прогноз виручки на 2024 рік, повідомивши, що, ймовірно, буде змушений тимчасово скоротити виробництво через проблеми з поставками алюмінію.

«Кілька постачальників компанії зіткнулися з істотним дефіцитом спеціальних алюмінієвих сплавів у зв'язку з підтопленням виробничого підприємства важливого європейського виробника алюмінію, який проінформував своїх клієнтів про форс-мажор», - ідеться в прес-релізі Porsche.

У зв'язку з цим компанії не вистачає деталей корпусу, які використовуються у всіх серіях її автомобілів. Незважаючи на негайне вжиття контрзаходів, стає очевидним, що дефіцит постачань потребуватиме скорочення виробництва, зазначають у Porsche.

«Це триватиме кілька тижнів і може призвести до припинення випуску однієї або більше серій автомобілів», - йдеться в прес-релізі.

Компанія погіршила прогноз виручки на поточний рік до 39-40 млрд євро з очікуваних раніше 40-42 млрд євро. Річний прогноз рентабельності продажів знижено до 14-15% з 15-17%. Porsche очікує, що частка електромобілів у загальному обсязі її продажів цього року становитиме 12-13% (раніше прогнозувалося 13-15%).

Акції Porsche втрачають у ціні 4,1% на торгах у вівторок. З початку поточного року їхня вартість зменшилася на 12,8%.

Компанія опублікує звітність за перше півріччя 24 липня.

Теги:   Porsche виручка алюміній Переглядів:   167

Читайте також:

06.09

BMW і Toyota будуть разом розробляти електромобілі на водневих паливних елементах

05.09

Volvo знизила фінансові прогнози на 2026 рік через складні ринкові умови

30.08

"ArcelorMittal Кривий Ріг" зекономив понад 200 млн грн завдяки модернізації освітлення