Reckitt Benckiser знизила виручку на 3,7%

Хімічна 25.07.2024    15:55

Британський виробник споживчих товарів Reckitt Benckiser Group Plc скоротив виручку в першому півріччі на 3,7%, як і очікувалося.

Як повідомляють у пресрелізі компанії, виручка в січні-червні становила 7,17 млрд фунтів стерлінгів ($9,24 млрд) порівняно з 7,45 млрд фунтів роком раніше.

Консенсус-прогноз аналітиків, підготовлений самою компанією, також передбачав виручку на рівні 7,17 млрд фунтів.

Зіставний продаж Reckitt у січні-червні збільшився на 0,8% завдяки зростанню цін на продукцію, що відпускається, на 2,1%, що дало змогу компенсувати спад обсягу продажу на 1,3%.

Через липневий торнадо в американському штаті Індіана, який завдав серйозної шкоди складу компанії, вона погіршила річний прогноз зростання порівняного продажу до 1-3% із 2-4%.

Крім того, Reckitt анонсувала програму спрощення і підвищення ефективності бізнесу, в межах якої має намір до кінця наступного року продати портфель брендів побутової хімії, зокрема Air Wick, Mortein, Calgon і Cillit Bang, і зосередитися на товарах для здоров'я та гігієни.

Компанія також розгляне "всі стратегічні варіанти" для сегмента дитячого харчування (Mead Johnson), ідеться в окремому пресрелізі.

Котирування акцій Reckitt підвищуються на 2,5% під час торгів у середу.

Reckitt Benckiser виробляє і продає сотні найменувань побутової хімії та медичних препаратів, включно з мийними засобами Cillit Bang, Vanish і Calgon, знеболювальним Nurofen, льодяниками від кашлю Strepsils і презервативами Durex.

Теги:   Reckitt Benckiser виручка Переглядів:   188

Читайте також:

16.08

Bayer виграла справу щодо гербіциду Roundup у суді США

06.08

Заводи Ostchem скоротили випуск добрив на 4,3%

29.07

BASF скоротила виручку на 7%