Швейцарський банк Julius Baer призначив головним виконавчим директором Штефана Боллінгера

Банки 25.07.2024    15:13

Швейцарський банк Julius Baer призначив головним виконавчим директором співкерівника підрозділу Goldman Sachs Group з управління великими приватними капіталами в регіоні EMEA (Європа, Близький Схід, Африка) Штефана Боллінгера (Stefan Bollinger), йдеться в повідомленні Julius Baer.

Боллінгер вступить на нову посаду не пізніше 1 лютого 2025 року. Він працює в Goldman уже 20 років, зокрема 14 років як партнер. До цього він працював у лондонському офісі JPMorgan Chase & Co.

У лютому цього року Julius Baer повідомив про звільнення з посади CEO Філіпа Рікенбахера за взаємною згодою з радою директорів. На час пошуку наступника виконувачем обов'язків головного виконавчого директора став головний операційний директор банку Нік Дрекман, який також був заступником Рікенбахера.

Julius Baer торік зафіксував чисті кредитні збитки на суму 606 млн швейцарських франків ($700 млн), включно з 586 млн франків за однією приватною заборгованістю, яку банк розкрив у листопаді.

Йдеться про борг австрійського девелопера Signa, повідомляли ЗМІ. Наприкінці минулого року він подав заяву про банкрутство.

Financial Times пише, що саме ці збитки призвели до звільнення Рікенбахера.

За даними джерел FT, під час пошуків його наступника рада директорів Julius Baer розглядала кандидатуру глави EFG Джорджо Праделлі, що призвело до відновлення переговорів про злиття двох банків.

Переговори припинилися після того, як стало зрозуміло, що швейцарський фінрегулятор Finma не схвалить угоду на тлі пов'язаних із Signa збитків Julius Baer.

У четвер Julius Baer опублікує піврічну звітність.

Котирування його акцій зростають на 1% під час торгів у вівторок.

Теги:   Julius Baer Банк директор Штефан Боллінгер Переглядів:   161

Читайте також:

06.09

Банки схвалили заявки на енергокредити на 5,8 млрд грн з отриманих 46,4 млрд грн - Нацбанк

06.09

БРРЄ надав Україні перший транш у розмірі EUR70 млн

06.09

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 6 вересня