АМКУ дозволив DVL Telecom на концентрацію активів lifecell

Телеком 26.07.2024    07:19

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив DVL Telecom з орбіти NJJ французького мільярдера Ксав'є Ньєля на концентрацію активів третього за величиною мобільного оператора України lifecell.

Як повідомляється на сайті комітету, за підсумками засідання DVL Telecom надано дозвіл на набуття контролю над товариством з обмеженою відповідальністю «Глобал Білгі», «Лайфселл», «Укртауер».

Крім того, надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді виконання положення про утримання від конкуренції, передбачені розділом 11 договору купівлі-продажу часток у компаніях Групи «Лайфселл», укладеного між компаніями Lifecell Ventures B. V., Global Bilgi Pazarlama Danismanlik ve Cagri Servisi Hizmetleri A. S., Kule Hizmet ve Isletmecilik A. S. і NJJ Capital від 29 грудня 2023 року, строком на два роки.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції та розвитку схвалив виділення $217,5 млн - половини з $435 млн, що виділяються спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) на фінансування об'єднаної компанії «Датагруп-Воля - lifecell» після завершення угоди з купівлі французькою NJJ українських активів Turkcell.

Нова компанія належатиме інвестиційній холдинговій компанії французького мільярдера Ксав'є Неля NJJ (85%, працює переважно у сфері телекомунікацій), фонду прямих інвестицій Horizon Capital, що спеціалізується на інвестиціях у країни Європи, що розвиваються (10%), і генеральному директору, міноритарному акціонерові компанії «Датагруп-Воля» Михайлу Шелембе (5%). Очікується, що після злиття в ній буде близько 5 тис. співробітників, які працюють в офісі та на виїзді.

АМКУ на засіданні 7 березня 2024 року дозволив DVL Telecom, «дочці» NJJ, набути контроль над компанією Datagroup Holding Limited («Датагрупп-Воля»). Водночас комітет повідомив про виявлення підстав для заборони на придбання DVL Telecom контролю над підконтрольною Turkcell групою «Лайфселл», а у квітні запросив додаткову інформацію.

Теги:   АМКУ lifecell DVL Telecom Переглядів:   160

Читайте також:

06.09

Дуров: Telegram покине країну, якщо не влаштовує владу

04.09

Виручка Ciena скоротилася на 12%

04.09

Nokia уклала п'ятирічний контракт із AT&T