Україна скоротила на 20,7% постачання органічної агропродукції до ЄС

Агро 28.07.2024    15:32

Україна за підсумками 2023 року посіла п'яте місце зі 125 країн за обсягами імпортованої органічної продукції до Європейського Союзу й уже шостий рік поспіль залишається у п’ятірці найбільших імпортерів ЄС, повідомила пресслужба асоціації "Органічна Україна" в телеграмі.

Згідно з повідомленням, імпорт органічної продукції з України до ЄС у 2023 році становив 173,72 тис. тонн, що на 20,7% менше, ніж роком раніше, та на 8,2% менше, ніж у довоєнному 2021 році.

"Це пов’язано зі зменшенням обсягів виробництва органічної продукції внаслідок зменшення кількості площ у результаті повномасштабного вторгнення, а також через блокування кордонів наприкінці 2023 року", - пояснили в галузевій асоціації.

Україна залишається лідером з імпорту зернових (окрім пшениці та рису), насіння олійних культур (окрім сої), посідає друге місце за обсягами імпорту фруктів і сої та третє місце - за імпортом макухи.

Основні імпортовані продукти з України до ЄС - зернові (крім пшениці та рису), соя, фрукти (свіжі або сушені, крім цитрусових і тропічних фруктів), насіння олійних культур (крім сої), макуха та пшениця. При цьому обсяг експорту сої та фруктів збільшився, резюмували в асоціації.

Теги:   ЄС агропродукція Переглядів:   296

Читайте також:

07.09

Болгарія зацікавлена в імпорті українського соняшнику, зернових і сухого молока

07.09

"Астарта" отримала від USAID 40 вагонів-зерновозів

06.09

УЗА виступає проти чергового підвищення тарифів на перевезення зерна залізницею