НБУ призначив нового адміністратора в «СК Саламандра»

Банки 29.07.2024    11:26

Національний банк України (НБУ) 25 липня ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень тимчасового адміністратора ПрАТ "Страхова компанія "Саламандра" Віктора Шкурка, призначивши замість нього Віталія Лукашука, повідомляється на сайті регулятора.

Також наголошується, що після ухвалення такого рішення новий тимчасовий адміністратор має негайно приступити до виконання обов'язків і виконувати їх до дня призначення господарським судом ліквідатора страхової компанії.

Раніше, 11 травня 2024 року, НБУ ухвалив рішення про застосування до СК "Саламандра" заходу впливу у вигляді анулювання всіх ліцензій. Також на виконання вимог закону "Про страхування" у зв'язку з наявністю у компанії зобов'язань за договорами страхування (перестрахування, співстрахування) було ухвалено рішення про призначення тимчасової адміністрації в компанію та відсторонення керівних органів від управління компанією.

Ці рішення було ухвалено за результатами планової інспекційної перевірки, проведеної в жовтні-грудні 2023 року. Під час неї було встановлено факт здійснення СК ризикової діяльності, що загрожує інтересам кредиторів і страхувальників, а саме формування страхових резервів у недостатньому розмірі (більш ніж на 10% від їхнього достатнього розміру, визначеного законодавством України) тричі протягом календарного року.

Крім того, СК "Саламандра" з 15 травня 2024 року втратила право на укладення договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ).

Теги:   НБУ СК Саламандра адміністратор Переглядів:   137

Читайте також:

19.09

Турецький ЦБ зберіг ставку 50% річних

19.09

"Русинія" отримала 39 млн грн від Райффайзен Банку на СЕС 2,4 МВт

19.09

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 19 вересня