Випуск золота в Китаї зі своєї сировини зріс на 1%, попит скоротився на 6%

Ринки 29.07.2024    22:20

Китай у першому півріччі 2024 року незначно, менш ніж на 1%, збільшив виробництво золота з внутрішньої сировини, воно становило 179,6 тонни, повідомила Китайська асоціація із золота (China Gold Association, CGA).

Всупереч очікуванням, незважаючи на зростання цін, видобуток не зріс суттєво, зазначає CGA, насамперед, через скорочення ресурсів, що легко збагачуються, на старих копальнях і складнощі з будівництвом нових шахт. Також дедалі ускладнюються вимоги до безпеки та екологічності виробництва, деякі компанії скорочують або зупиняють видобуток, щоб усунути порушення.

Споживання золота в Китаї в першому півріччі знизилося на 6%, до 523,8 тонни. Ціни на золото залишалися на рекордних рівнях, споживання золотих прикрас, для яких характерна висока додана вартість, різко впало, тоді як злитків і монет - різко зросло. Коливання цін підвищили ризики для підприємств, які займаються переробкою та реалізацією золота, тому дистриб'ютори скоротили закупівлі, а виробництво ювелірних виробів значно знизилося.

Обсяг торгів золотом на Шанхайській біржі за підсумками півріччя склав 29,8 тис. тонн на 15,49 трлн юанів (близько $2,13 трлн). У натуральному вираженні він зріс на 40%, у вартісному - на 68%.

Теги:   золото Китай сировина Переглядів:   174

Читайте також:

16.09

У Румунії стався землетрус, його відчули в Болгарії, Молдові та Україні

16.09

Обсяг товарної продукції Київського картонно-паперового комбінату у січні-серпні становив понад 5 млрд грн

16.09

Український агрохолдинг «Прометей» скорочує співробітників і закриває частину елеваторів