Виробник чіпів пам'яті SK Hynix більш ніж удвічі збільшив виторг

Технології 29.07.2024    12:50

Південнокорейська SK Hynix, один із найбільших у світі виробників чипів пам'яті, збільшила виручку в другому кварталі більш ніж удвічі завдяки зростанню попиту на рішення для сфери штучного інтелекту.

Компанія у квітні-червні зафіксувала чистий прибуток у розмірі 4,12 трлн вон ($2,98 млрд) порівняно з чистим збитком у 2,99 трлн вон роком раніше. Проти першого кварталу чистий прибуток SK Hynix зріс більш ніж удвічі.

Виручка компанії збільшилася до 16,423 трлн вон із 7,3 трлн вон роком раніше.

Експерти, опитані FactSet, у середньому прогнозували чистий прибуток SK Hynix на рівні 3,76 трлн вон за виручки в 16,139 трлн вон.

У компанії зазначають, що сильні квартальні результати зумовлені зростанням продажу чіпів високопропускної пам'яті (high-bandwidth memory, HBM) – найбільш продуктивних чіпів стандарту DRAM. Такі мікросхеми використовуються в графічних процесорах, призначених для навчання ШІ-систем штучного інтелекту.

SK Hynix очікує, що попит на ці чіпи продовжить зростати в другому півріччі поточного року.

Раніше компанія повідомила, що вкладе додатково $14,56 млрд у розширення виробничих потужностей у Південній Кореї. Вона також має намір побудувати завод з корпусування мікросхем в американському штаті Індіана, інвестиції в цей проєкт становитимуть $3,87 млрд.

Акції SK Hynix подорожчали на 35,6% з початку поточного року.

Теги:   виручка SK Hynix чип пам\'яті Переглядів:   180

Читайте також:

18.09

BlackRock, Microsoft і MGX створюють фонд інвестицій у ШІ-інфраструктуру

13.09

Lifecell збільшив виручку на 10%, прибуток - на 3%

10.09

Apple представила новий iPhone 16