"Нібулон" пролонгував контракт із TTS з перевалки зерна

Агро 30.07.2024    17:54

Один із найбільших операторів зернового ринку України ТОВ "СП "Нібулон" і румунська компанія TTS (Transport Trade Services) підписали контракт щодо пролонгації на новий сезон, повідомила пресслужба зернотрейдера у фейсбуці

Зазначається, що це рішення стало логічним продовженням плідної дворічної співпраці обох компаній. За цей час TTS перевалила 3,5 млн тонн вантажів "Нібулону". Новий контракт передбачає вже в поточному сезоні перевалити 1,6 млн тонн зерна.

Наразі компанія CNFR NAVROM SA вже забезпечила перевезення продовольчої пшениці з Ізмаїла (Одеська обл.) до Констанци (Румунія), після чого TTS Operator S.R.L перевалила 63 тис. тонн вантажу на борт судна WADI TIBA плавкраном.

Крім того, TTS забезпечила доставку і навантаження 30 тис. тонн ріпаку на судно AMALIA. Цього тижня очікується прибуття третього судна, на яке завантажать 32,5 тис. тонн української фуражної пшениці.

"За останні два роки ми побудували ефективне партнерство з компанією TTS. Реалізація комплексного рішення з безперервним стабільним вантажопотоком дозволяє оптимізувати процеси та зменшити наші витрати на доставку, завдяки чому ми намагаємося конкурувати з портами Великої Одеси. У цій співпраці ми прагнемо зберегти досягнуті нами обсяги відвантаження. В умовах зменшення вартості фрахту з українських портів Чорного моря логістичний ланцюг відвантаження Дунай-Констанца стає на $10 дорожчим у порівнянні з портами Великої Одеси. Тому важливо знаходити можливості вибудовувати більш стійкий потік перевезень і мінімізувати затрати на всіх етапах нашого логістичного ланцюга до Констанци", - резюмував директор з логістики "Нібулону" Сергій Калкутін.

ТОВ "СП "Нібулон" створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одноразового зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

"Нібулон" до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію до більш ніж 70 країн світу. Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні - 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі - 1,88 млн тонн і в другому півріччі - 3,71 млн тонн.

Збиток "Нібулону" через повномасштабне військове вторгнення РФ у 2022 році перевищив $416 млн.

Наразі зернотрейдер працює на 32% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель і змушений був перенести центральний офіс із Миколаєва до Києва.

Теги:   зерно Контракт Нібулон перевалка TTS Переглядів:   195

Читайте також:

20.09

УЗА назвала десятку найбільших покупців української пшениці в серпні

20.09

Аграрії всіх областей України намолотили 44,5 млн тонн нового врожаю

20.09

Україна скоротить виробництво олійних культур на 5% - "Укроліяпром"