США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $200 млн

Ринки 31.07.2024    10:01

Уряд США оголосив про новий пакет безпекової допомоги для України в розмірі до $200 млн, заявив представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає "Голос Америки".

Як повідомляється, пакет передбачатиме засоби ППО, артилерійські боєприпаси HIMARS, а також мінометні снаряди і протитанкові ракети Javelin.

У Міністерстві оборони США зазначили, що до пакета допомоги входять боєприпаси для зенітних ракетних систем (NASAMS); боєприпаси малої та середньої дальності для ППО; ракети RIM-7 для протиповітряної оборони; засоби радіоелектронної боротьби; боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS).

США також передають Україні 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди; 120-мм мінометні снаряди; високоточні авіаційні боєприпаси; ракети з оптичним наведенням (TOW); протитанкові системи Javelin та AT-4; стрілецьку зброю; вибухові речовини; обладнання та боєприпаси для зношення; системи захищеного зв'язку; комерційні послуги із супутникового знімання; запасні частини, технічне обслуговування й підтримку, а також інше допоміжне обладнання.

Теги:   США ракета допомога ППО Переглядів:   168

Читайте також:

20.09

АМКУ дозволив "ДК Київ Аулет" купити ТОВ "Трейд Солюшинз"

20.09

Новим главою Lloyd's of London стане Чарльз Роксбург

20.09

АМКУ оштрафував мережу АЗК KLO на 5,2 млн грн