Укргазбанк приєднався до держпрограми підтримки індустріальних парків

Банки 01.08.2024    16:40

Державний Укргазбанк став другим банком, який підписав угоду з Міністерством економіки 31 липня і розпочав прийом заявок від індустріальних парків на державну підтримку розвитку їхньої інфраструктури, повідомляють у прес-релізі відомства в середу.

«(...) Кожен вкладений долар в індустріальні парки приносить значні приватні інвестиції та створює нові робочі місця, що є критично важливим для відновлення економіки», - зазначила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Згідно з інформацією Мінекономіки, передбачається надання 50% кошторисної вартості на безповоротній основі керуючим компаніям індустріальних парків для облаштування або будівництва інженерно-транспортної інфраструктури, а також відшкодування 50% вартості приєднання до електричних мереж.

Зазначається, що максимальний розмір фінансування становить 150 млн грн, при цьому співфінансування із заявником відбуватиметься на умовах 50/50 (для деокупованих територій - 80/20).

Крім цього, керуюча компанія-позичальник бере на себе зобов'язання протягом трьох років побудувати на території індустріального парку щонайменше 5 тис. кв. м будівель промисловості та залучити щонайменше двох учасників.

«Усе стимулювання надаватиметься через ескроу-рахунки, які буде відкрито заявниками в державних банках», - зазначається в релізі.

Зазначається, що держбюджет на 2024 рік передбачає 1 млрд грн на стимулювання створення індустріальних парків.

«(...) Укргазбанк, як уповноважений банк програми, пропонує учасникам індустріальних парків широкий перелік послуг, а також підтримку імпорту та експорту через інструменти торговельного фінансування, кредитування, зокрема експортерів», - прокоментував підписання голова правління фінустанови Родіон Морозов.

Відомство анонсувало наступний аналогічний договір зі ще одним держбанком найближчим часом.

«Нагадаємо, сьогодні вже зареєстровано 86 індустріальних парків, створених майже в усіх областях України. У 60 з них визначено керуючі компанії, 10 мають учасників, а в 16 є інші суб'єкти. Протягом першого та другого кварталу 2024 року до Реєстру було включено 11 індустріальних парків, що перевищує показник за 2022 рік. Також цього року п'ять парків було виключено», - навело статистику міністерство.

За даними Національного банку України станом на 1 червня 2024 року, як Укргазбанк (Київ) зак

Теги:   Укргазбанк підтримка індустріальний парк Переглядів:   536

Читайте також:

19.09

Турецький ЦБ зберіг ставку 50% річних

19.09

"Русинія" отримала 39 млн грн від Райффайзен Банку на СЕС 2,4 МВт

19.09

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 19 вересня