Боснія і Герцеговина відкрила ринок для українських виробників м'яса птиці

Агро Харчова 02.08.2024    12:06

Боснія і Герцеговина відкрила свій ринок для імпорту продукції українського м'яса птиці механічного обвалювання, повідомила пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

"Дуже важливо в час війни підтримувати українських експортерів, створювати для них нові можливості, бо це підтримка економіки нашої держави. Тому МЗС спільно з Держпродспоживслужбою постійно ведуть переговори з іноземними партнерами і крок за кроком відкривають нові зовнішні ринки для українських виробників", - зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Українському підприємцю необхідна будь-яка підтримка від держави, що надзвичайно важливо під час війни. І Держпродспоживслужба спільно з командою МЗС продовжують відкривати міжнародну торговельну арену для нашого виробника. У роботі ще близько 63 країн за майже 200 напрямками", - наголосив голова відомства Сергій Ткачук.

Погоджену форму ветеринарного сертифіката зазначеної категорії продукції оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі "Міжнародне співробітництво" - "Ветеринарія та безпечність" - "Сертифікати на експорт з України".

У відомстві нагадали, що першим кроком для здійснення експорту української продукції тваринного походження є запит оператора ринку до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування.

З початку повномасштабного вторгнення погоджено 41 форму міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду з України, тобто відкрито 41 ринок для експорту української продукції, зазначили в Держпродспоживслужбі.

Теги:   Герцеговина птиця Боснія м\'ясо Переглядів:   285

Читайте також:

18.09

Україна під урожай-2025 засіяла 1,05 млн га озимими сільгоспкультурами

16.09

«Західний Буг» побудує переробний комплекс із переробки на борошно пшениці м'яких і жорстких сортів

16.09

У держбюджеті України на 2025 рік передбачено понад 5 млрд грн на аграрну галузь