Продаж планшетів у світі зріс на 22,1% - IDC

Ринки 05.08.2024    19:42

Світовий продаж планшетних комп'ютерів у другому кварталі 2024 року підскочив на 22,1% порівняно з тим самим періодом минулого року і досяг 34,4 млн одиниць, за попередніми розрахунками дослідницької компанії IDC.

Це було зумовлено як низькою базою порівняння, так і оновленням пристроїв у багатьох провідних виробників на тлі поповнення запасів у магазинах. Проте нинішні обсяги поставок планшетів можна порівняти лише з допандемійними показниками (у другому кварталі 2019 року вони становили 32,5 млн од.), проте вони нижчі за безпрецедентний продаж, зафіксований під час COVID-19, наголошується в повідомленні IDC.

"Результати другого кварталу свідчать про те, що ринок вийшов за межі пандемії. Ми очікуємо, що цикл оновлення та зростання на ринках, що розвиваються, продовжать сприяти відновленню найближчим часом", - каже старший аналітик IDC Анурупа Натарадж.

Американська Apple Inc. у квітні-червні наростила поставки планшетів на 18,2% (до 12,3 млн одиниць), чому сприяв вихід на ринок 11-дюймових і 13-дюймових моделей iPad Air і iPad Pro. Обсяг продажу iPad зріс у всьому світі, за винятком Китаю, де конкуренція з боку місцевих гравців, таких як Huawei і Xiaomi, негативно вплинула на результати Apple.

Продаж південнокорейської Samsung збільшився на 18,6% (до 6,9 млн од.), китайської Lenovo - на 16,7% (до 2,5 млн од.).

Водночас частка трьох найбільших виробників на світовому ринку знизилася: Apple - нижче 36%, Samsung - до трохи більше 20%, Lenovo - до 7,3%. Тим часом китайські Huawei і Xiaomi продемонстрували значний темп підвищення продажу, що дало їм змогу посилити свою присутність на глобальному ринку.

Xiaomi збільшила поставки вдвічі. Крім Китаю та Азіатсько-Тихоокеанського регіону (без урахування Японії), компанія домоглася значних успіхів на європейському ринку з вражаючим зростанням у Франції, Німеччині, Італії, Іспанії та багатьох інших країнах, йдеться в повідомленні.

Теги:   планшет Переглядів:   178

Читайте також:

20.09

ЄС виділить 10 млрд євро постраждалим від повені державам-членам

20.09

Інфляція в Японії прискорилася до 3%

20.09

Boeing авіакомпанії Supernova Airlines групи компаній NOVA («Нова пошта») виконав перший рейс