"Континентал" розпочав посівну кампанію озимих культур під урожай 2025 року з посіву озимого ріпаку

Агро 06.08.2024    17:41

Агрохолдинг "Континентал Фармерз Груп" розпочав посівну кампанію озимих культур під урожай 2025 року з посіву озимого ріпаку, під який планують відвести 34,7 тис. га у всіх кластерах, повідомила пресслужба агрохолдингу.

Згідно з повідомленням, структура посівних площ "Континентал" у сезоні-2025 передбачає виділення під озимі культури 88,8 тис. га, зокрема 40,9 тис. га під озиму пшеницю та 13,2 тис. га під озимий ячмінь.

"У всіх регіонах присутності компанії кількома хвилями пройшли опади, тому вологи в ґрунті достатньо, і умови для посіву сприятливі. Оскільки жнива цього року більш ранні, ніж зазвичай, то й площі звільняються швидше, даючи нам можливість зараз інтенсивно заходити в поля з посівом", - пояснив ранній початок посівної кампанії операційний директор "Континентал Фармерз Груп" Костянтин Шитюк.

За його інформацією, головною технологією в агрохолдингу залишається прямий посів по стерні попередника - для ріпаку це переважно пшениця та ячмінь. На окремих полях проводиться лущення ґрунту. Насіння ріпаку закуповується виключно гібридне від різних виробників. Основне живлення озимих культур проводиться комплексним припосівним добривом.

Завершити посів озимого ріпаку "Континентал Фармерз Груп" має намір до 20 серпня, після чого в першій декаді вересня розпочне посів озимих ячменю та пшениці.

Підготовку до поточної посівної кампанії, незважаючи на складні зовнішні обставини, у "Континенталі" оцінюють високо: усі необхідні ТМЦ закуплені заздалегідь, технічний парк відповідає потребам та підтримується у належному стані.

Насіннєвий завод агрохолдингу для мінімізації ризиків через перебої електроенергії почав виробництво насіння дещо раніше, ніж у попередні роки.

У "Континентал" зазначили, що насінням озимих ячменю та пшениці забезпечує себе повністю, самостійно контролюють дотримання показників схожості та чистоти та оновлюють щороку асортимент сортів.

Нинішня потреба агрохолдингу сягає орієнтовно 12 тис. тонн власного насіння. Підготовка насіння ячменю вже стартувала, її планують завершити до 10 серпня. Після цього розпочнеться виробництво насіння пшениці, яке триватиме аж до завершення посівної кампанії орієнтовно у жовтні.

Агрохолдинг "Мрія" та компанія CFG, об'єднані під назвою "Континентал Фармерз Груп", працюють як єдиний бізнес з листопада 2018 року, коли "Мрія" уклала угоду з міжнародним інвестором Salic UK щодо продажу активів.

Salic заснована у 2012 році. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії, який інвестує у виробництво сільськогосподарської та тваринницької продукції.

Теги:   урожай Континентал ріпак Переглядів:   191

Читайте також:

16.09

«Західний Буг» побудує переробний комплекс із переробки на борошно пшениці м'яких і жорстких сортів

16.09

У держбюджеті України на 2025 рік передбачено понад 5 млрд грн на аграрну галузь

15.09

"ТАС Агро" відведе 22 тис. га під озиму пшеницю врожаю-2025