Рада ЄС затвердила виплату Україні траншу EUR4,2 млрд

Ринки 07.08.2024    10:42

Рада ЄС затвердила першу регулярну виплату грантів і кредитів у майже EUR4,2 млрд з Фонду для України, повідомляється в оприлюдненому у вівторок комюніке.

"У рішенні, ухваленому сьогодні, Рада робить висновок, що Україна виконала необхідні умови й реформи, передбачені в українському плані, для отримання коштів, які буде виплачено з Фонду для України. Ці реформи охоплюють державне фінансове управління, управління державними підприємствами, бізнес-середовище, енергетику й розмінування", - йдеться в документі.

У ньому наголошується на важливості виділення цих коштів якнайшвидше з огляду на складну фінансову ситуацію в Україні, яка має підтримувати макрофінансову стабільність і забезпечувати функціонування її державного управління.

Український план викладає наміри Києва щодо відновлення, реконструкції та модернізації країни і включає реформи, які планується провести в процесі вступу до ЄС протягом наступних чотирьох років, нагадали в Брюсселі.

У травні Рада ЄС дійшла висновку, що виконано попередні умови за українським планом для отримання країною до EUR50 млрд в рамках Фонду для України.

Фонд для України передбачає до EUR50 млрд стабільного фінансування у вигляді грантів і кредитів для підтримки відновлення, реконструкції та модернізації України в період з 2024 lо 2027 року. З цієї суми до EUR32 млрд орієнтовно виділено на підтримку реформ та інвестицій, викладених в українському плані. Виплати обумовлені досягненням певних показників.

Теги:   ЄС Транш Переглядів:   117

Читайте також:

20.09

Інфляція в Японії прискорилася до 3%

20.09

Boeing авіакомпанії Supernova Airlines групи компаній NOVA («Нова пошта») виконав перший рейс

20.09

В Україні створять центр обміну інформацією про кіберзагрози - РНБО