Фондові індекси АТР знижуються, біржі Китаю та Гонконгу торгуються в плюсі

08.08.2024    11:50

Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не демонструють єдиної динаміки під час торгів у четвер: японський, австралійський і південнокорейський індекси знижуються, тоді як акції в Гонконгу та Шанхаї слабо зростають.

Азіатські ринки акцій намагаються відновитися після обвалу на початку тижня, проте підйом стримується негативною динамікою на ринках у США напередодні: основні американські фондові індекси в середу впали на 0,6-1% через слабку звітність великих компаній, зокрема тих, що представляють ІТ-сферу.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 до 8:37 кч втрачає 0,66%.Як стало відомо в четвер, обсяг кредитування в Японії в липні зріс на 3,2% у річному вираженні, як і місяцем раніше. Показник збігся з очікуваннями ринку. Сукупний обсяг кредитів, виданих японськими банками, становив на кінець минулого місяця 624,7 трлн єн ($4,27 трлн).

Лідерами зниження виступають акції Sumco Corp., що падають на 17%. Компанія виробляє продукцію для напівпровідникової галузі і знижується слідом за іншими паперами сектору.

Також різко дешевшають папери Shiseido Co. (-15,5%), Taiyo Yuden (-11,1%) і Sumitomo Metal Mining (-7,8%), тоді як акції Lasertec підскочили на 22%.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite під час торгів піднімається менш ніж на 0,1%, гонконгський Hang Seng - на 0,2%.

Котирування акцій Tencent у Гонконгу підвищуються на 2,1%, Meituan - знижуються на 0,9%.

Південнокорейський індекс Kospi втратив на 0,6%.

Ринкова вартість Samsung Electronics опускається на 2,8%, капіталізація SK Hynix - на 2,7%.

Значення австралійського фондового індексу S&P/ASX 200 знижується на 0,3%.

Голова Резервного банку Австралії Мішель Буллок заявила, що центробанк продовжує уважно стежити за підвищувальними інфляційними ризиками та не вагатиметься щодо збільшення відсоткових ставок у разі потреби. Вона зазначила, що інфляція у сфері послуг все ще залишається високою.

Капіталізація гірничодобувних компаній BHP Group і Rio Tinto опускається на 2%. Лідером падіння в Австралії виступають акції інвестиційної компанії Mirvac Group, що дешевшають на 7,8%.

Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   166