Збиток Warner Bros Discovery сягнув $10 млрд

Ринки 08.08.2024    17:08

Американська медіакомпанія Warner Bros. Discovery у другому кварталі отримала чистий збиток у розмірі $10 млрд через списання, пов'язані з можливою втратою прав на трансляцію баскетболу. Роком раніше збиток становив $1,24 млрд.

Показник за минулий квартал охоплює одноразове списання в розмірі $9,1 млрд у зв'язку з "тривалою слабкістю американського ринку ТБ-реклами та невизначеністю, пов'язаною з продовженням прав на трансляцію спортивних подій, зокрема й ігор НБА", ідеться в пресрелізі компанії.

Раніше стало відомо, що Національна баскетбольна асоціація (НБА) відмовилася продовжувати дію прав Warner на показ баскетбольних матчів, узгодивши натомість 11-річну медіа-угоду на $76 млрд із Walt Disney, NBC і Amazon Prime Video. Телеканал TNT Sports, яким володіє Warner, транслював ігри НБА з 1980-х років. Warner намагається оскаржити рішення НБА через суд. Виручка Warner скоротилася на 5%, до $9,7 млрд, тоді як опитані FactSet аналітики прогнозували показник на рівні $10,07 млрд.

Скоригована EBITDA впала на 15%, до $1,8 млрд.

Виручка бізнесу, що виробляє кінофільми, відеоігри та контент для телебачення, скоротилася на 5% у квітні-червні, до $2,45 млрд. У сегменті традиційного телебачення виручка знизилася на 8%, до $5,27 млрд.

Стримінговий бізнес зафіксував зниження виручки на 6%, до $2,57 млрд, незважаючи на зростання кількості передплатників на 3,6 млн, до 103,3 млн. Глобальна виручка в розрахунку на передплатника підвищилася на 4%, до $8.

Котирування акцій компанії на додаткових торгах у середу впали на 10,5%. Ринкова вартість компанії від початку року впала приблизно на третину, до $18,89 млрд.

Warner Bros.Discovery було створено 2021 року внаслідок злиття WarnerMedia (медіапідрозділу AT&T Inc. (SPB: T)) з Discovery Inc. Компанія володіє портфелем із понад 100 популярних медіабрендів, включно з HBO, Warner Bros., Discovery, DC Comics, CNN, Cartoon Network, HGTV, Food Network, TNT, TBS, Eurosport, TLC, Animal Planet та іншими.

Теги:   збиток Warner Bros Discovery Переглядів:   175

Читайте також:

20.09

В Україні створять центр обміну інформацією про кіберзагрози - РНБО

20.09

Ярослава Магучіх увійшла до топ-10 номінанток на трофей Європейського спортсмена року

20.09

Україна переробила рекордні 17,4 млн тонн насіння олійних культур